Spring naar de content

Terugkijken: achter de schermen bij DWDD (en het oorstaafje van Matthijs)

“Heb je voor mij nog zo’n oordingetje?”, vroeg Matthijs van Nieuwkerk in Aan tafel: Achter De Schermen Bij DWDD, gisteravond te zien op NPO 1. Zonder censuur, aldus de maakster, kon televisiekijkend Nederland meekijken achter de schermen van de populaire talkshow De Wereld Draait Door. “Alsof je even over de schutting naar de buren mocht gluren, maar eigenlijk niet veel zag,” schreef Parool-tv-recensent Han Lips.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

In totaal gluurden gisteravond – ondanks de bomvolle 5-mei-programmaring – 968 duizend kijkers over de schutting. Dagelijks wordt De Wereld Draait Door, dat inmiddels tien jaar bestaat, dagelijks door zo’n miljoen mensen bekeken. In de documentaire worden de successen, zoals het verbinden van cultuur aan de publieke omroep door middel van een pop-upmuseum, uitgebreid aangehaald.

Verder passeren in de documentaire onder meer de vaste tafeldames en -heren, het pop-upmuseum, de aflevering na de aanslag op Charlie Hebdo en het akkefietje met Prem, en hoofdredacteur Dieuwke Wynia reageert op beschuldigingen van promotie. En natuurlijk de nieuwswaardige scène waarin Matthijs met een wattenstaafje in zijn oor peutert.

De documentaire Aan tafel: Achter De Schermen Bij DWDD kunt u hier terugkijken.