Spring naar de content

Zien dit weekend: Woestijnnomaden, Indische slaven & Hanna Verboom in Kenia

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

5394196556_475a08872d_qArabische woestijn
In de nieuwe natuurserie Wild Arabia staan het Arabische landschap en de bewoners centraal. De eerste aflevering draait om de geheimen van de woestijn. Hoe houden mens en dier het vol om te settelen in de droogte. De makers volgden schorpioenjagers, spierwitte antilopes en een volk van woestijnnomaden.
‘Wild Arabia’, vrijdag 8 mei om 19.20 op NPO2

zien dit weekend brothers bloomRuffalo en Brody als oplichters
De broers Bloom (Adrien Brody) en Stephen (Mark Ruffalo) zijn succesvolle oplichters. Bloom wil er echter mee ophouden omdat hij zijn eigen identiteit steeds meer verward met die van zijn alter ego. Zijn oudere broer haalt hem over om nog een laatste klus te doen: de rijke Penelope (Rachel Weisz) beroven.
The Brothers Bloom’, vrijdag 8 mei om 22.05 op NPO3. Bekijk hier de trailer

Slaven in India
Wie nog denkt dat slavernij iets is uit vervlogen tijden, zit er goed naast. In delen van India maakt slavernij deel uit van de waan van alledag. Meer dan de helft van alle slaven ter wereld (30 miljoen, aldus de VN) verblijft in het land. Tegenwoordig beginnen ze ook een stem te krijgen met organisaties die voor hen opkomen, manifesten die worden gestart en kinderen die van de gedwongen arbeid worden gered. Een reportage over de slavernij in India.
‘Vranckx’, zaterdag 9 mei om 20.10 op Canvas

Hanna Verboom in Kenia
Als kind van ontwikkelingswerkers groeide actrice Hanna Verboom op in Kenia. Als ze op Twitter leest dat terreurgroep al-Shabaab een bloedbad aanricht op een Keniaanse universiteit is ze woedend. Samen met verslaggever Hans van der Steeg reist ze voor Dit is de dag terug naar het land om te zien hoe het gaat met de overlevenden.
‘Dit is de dag’, zaterdag 9 mei om 21.20 op NPO2

Desi Bouterse
Vijf jaar is Desi Bouterse nu president van Suriname. Hij blijft een van de meest omstreden personen van het land: hij is hoofdverdachte van de Decembermoorden en zou hoofdverantwoordelijk zijn voor het bloedbad van Moiwana. Journaliste Nina Jurna maakt de balans op in Suriname na vijf jaar Bouterse.
‘Suriname 5 jaar later’, zondag 10 mei om 16.00 op NPO2

De opmars van de islam
Als de Nederlandse zittend premier Abraham Kuyper de Tweede Kamerverkiezingen verliest, besluit hij in 1905 een reis te maken. De politicus en theoloog is gefascineerd door de opmars van de islam en vraagt zich af welke consequenties dit heeft voor Europa. Hij bezocht zestien landen rondom de Middellandse Zee die nu weer het hart van de actualiteit vormen. IKON treedt in zijn voetsporen aan de hand van zijn memoires. Deze zondag wordt de eerste aflevering van de documentaireserie uitgezonden.
‘Om de oude Wereldzee’, zondag 10 mei om 20.15 op NPO2

The Dark Horse2974847
In The Dark Horse gebruikt Genesis Potini (Cliff Curtis) het schaakbord om kinderen van de straat te houden. Maar doet hij dit om de jeugdcriminelen te helpen, of is het een manier om zijn bipolaire stoornis te verbergen? James Napier Robertson regisseerde film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en won hiermee de publieksprijs op het International Film Festival Rotterdam.
‘The Dark Horse’, is te zien in een select aantal bioscopen. Bekijk hier de trailer

 

Onderwerpen