Spring naar de content

Fotoserie: vrouw poseert met zichzelf, zeventig kilo lichter

Soms, als iemand doelmatig heel veel gewicht heeft verloren, zie je een voor-en-na-foto voorbijkomen. In het televisieprogramma Obese, waarin mensen met obesitas tijdens hun poging tot afslanken worden gevolgd, doen ze dat ook: links staat de persoon van een jaar geleden, rechts staat de persoon van nu. Het verschil is vaak enorm. Pas als de persoon in kwestie zijn of haar broek van een jaar geleden opnieuw aantrekt, zie je pas hoeveel kilo’s hij of zij is verloren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Maar zo’n ‘voor en na’ kan leuker, dachten Beth Beard en haar man Blake Morrows. Beth kampte al jaren met overgewicht toen ze zo’n twee jaar geleden besloot een maagband te laten plaatsen. Maar voor ze dat liet doen, maakte ze samen met haar man – een in Toronto gestationeerde fotograaf – een fotoserie. Eerst maakten ze foto’s van Beth op haar oude gewicht, twee jaar later en zeventig (!) kilo lichter maakten ze foto’s van haar met haar nieuwe lichaam. In de computer plakten ze de twee foto’s van Beth naast elkaar en voilà: haar oude en nieuwe leven zijn in een elftal beelden vervat.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Beeld: Blake Morrows, via zijn website.

 

G1 G2 G3 G4 G5 G6 G7 G8 G9 G10