Spring naar de content

De adonis van deze zomer heeft een dad bod

Mannen, we hebben goed nieuws. Vergeet uren afzien in de sportschool en keer op keer dat geliefde glaasje bier afslaan, in de hoop je deze zomer als een ware adonis in park, zwembad of strand te kunnen presenteren. Wij vrouwen hoeven namelijk geen sixpack (meer). Tenminste, dat beweert Mackenzie Pearson op de website The Odyssey.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Pearson introduceert de term ‘dad bod’ (de ‘body’ van een ‘dad’) als dé nieuwe trend en omschrijft het type lichaam als een ‘prettige balans tussen een bierbuik en een getraind lijf’. “De dad bod zegt: ‘Ik ga zo nu en dan naar de sportschool, maar in de weekenden drink ik stevig en ik vind het heerlijk om acht stukken pizza achter elkaar naar binnen te werken.’”

Let wel: dit is géén vrijbrief om vanaf nu op een dieet van louter vet en koolhydraten te gaan totdat Wendy van Dijk op de stoep staat met een greencard voor Obese. “Het is geen dikke jongen, maar een wasbordje heeft ie ook niet”, aldus Pearson.

Waarom vrouwen ‘crazy gaan’ over de dad bod, legt Mackenzie uit aan de hand van vijf voorbeelden.

 1. Het intimideert ons niet
  “Weinig dingen zijn erger dan poseren in een zwempak, maar één van die dingen is het poseren in een zwempak terwijl er een zwaar afgetrainde jongen naast je staat. We zijn al onzeker genoeg, dus we willen geen vent die ons onzeker laat voelen over ons lichaam.
 2. We willen graag de knapste zijn
  We vinden het geweldig als mensen zeggen ‘wat zien ze er leuk uit samen’. Maar we willen wel dat wíj de meeste aandacht krijgen. We willen er dun uitzien en hoe groter de jongen, hoe kleiner wij ons voelen en hoe beter we eruit zien op de foto.
 3. Fijner knuffelen
  Niemand wil met een steen knuffelen. Of met het Twilight-personage Edward Cullen gespeeld door Robert Pattinson. Einde.
 4. Goed eten
  De dad bod zegt dat hij niet elke zondag in de keuken staat, dus als jij voorstelt om op dinsdag taco’s te gaan halen, of op woensdag een pitcher bier, is hij daar ongetwijfeld voor in. Hij eet alles.
 5. Je weet wat je krijgt
  Meisjes proberen zich al vroeg een toekomst met een jongen voor te stellen. Als hij al een dad bod heeft, zijn we er al aan gewend voordat we gaan daten, met hem trouwen of drie kinderen van hem krijgen. We weten wat we krijgen als ie op zijn 22ste hetzelfde lichaam heeft als op zijn 45ste.

Of de trend al is opgepikt in Nederland, dat zullen we na het weekend zien, als de temperaturen op kunnen lopen tot 28 graden en menig mannelijk shirt weer zal worden uitgetrokken in het openbaar.

En eh… mannen, geef ons even een gil wanneer ook de mum bod wordt toegejuicht.

Onderwerpen