Spring naar de content

Overzicht: deze wedstrijden mag u niet missen

Zaterdag begint de 98ste editie van de Ronde van Italië, de Giro d’Italia. De ronde begint met een  ploegentijdrit. Er starten 22 teams in San Lorenzo al Mare voor een rit tegen de klok over 17,6 kilometer naar Sanremo, daar wordt de eerste roze trui uitgereikt. Spanjaard Alberto Conador is de favoriet voor de eindzege in de Giro, die over drie weken eindigt in Milaan. In totaal moeten de wielrenners onderweg 3486 kilometers overbruggen. De Giro d’Italia is op Eurosport te zien.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

In Spanje is de Madrid Open bezig. Het wordt een spetterende halve finale.  Zaterdag speelt Spaanse tennisser Rafael Nadal voor een plek in de finale tegen de Tsjechische Tomas Berdych. Nadal bereikte vrijdag de halve finales van het masterstoernooi ten koste van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-3 6-4. Nadal was de afgelopen twee jaar de beste op het gravel in de Spaanse hoofdstad. De huidige nummer vier van de wereld pakte ook in 2005 en 2010 de titel. Even later speelt de Schot Andy Mauuray tegen de Japanner Kei Nishikori. De Schot pakte vorige week de titel op het gravel in München.  Novak Djokovic heeft zich overigens afgemeld voor het toernooi van Madrid, hij heeft behoefte aan wat rust.

Verbeterde motor
In datzelfde land wordt dit weekend de Grote Prijs van Spanje gereden. Zondag is de Grand Prix, zaterdag zijn de vrije trainingen en de kwalificatie trainingen. Max Verstappen zette vrijdagmiddag bij een vrije training de zesde tijd neer. De 17-jarige coureur van Toro Rosso liet als snelste rondetijd 1.28,017 noteren. Daarmee was hij ruim een halve seconde sneller op het circuit van Barcelona dan in de eerste vrije training, waarin hij ook de zesde tijd neerzette. Verstappen kan dit weekend rekenen op een verbeterde motor in zijn bolide van Toro Rosso. Renault, dat de motoren levert aan het Formule 1-team, heeft de afgelopen weken verschillende aanpassingen gedaan aan de krachtbronnen. De motoren hebben zich bij de eerste wedstrijden van het jaar niet bepaald betrouwbaar getoond, Verstappen viel bij de GP van Bahrein immers voor de derde keer uit door motorproblemen.  Op RTL7 is de GP live te zien.

Max Verstappen rijdt zijn derde training op het circuit van  Catalunya.
Max Verstappen rijdt zijn derde training op het circuit van Catalunya.

In ons eigen land wordt zondag de 33ste speelronde van de eredivisie gespeeld. In de middag speelt FC Groningen tegen PEC Zwolle, PSV tegen Heracles, Ajax tegen SC Cambuur, GO Ahead tegen Heerenveen, Willem II tegen ADO, AZ tegen NAC Breda, FC Utrecht tegen Excelsior en FC Twente tegen FC Dordrecht. Maandag speelt Feyenoord nog tegen Vitesse. De wedstrijden zijn te zien op Fox.

Play-offs
Tot slot vinden dit weekend de play-offs van de hockey hoofdklasse plaats. De mannen van Kampong en Oranje Zwart hebben al genoeg aan een zege om zich te plaatsen voor de finale om de landstitel. Kampong speelt zaterdag tegen Bloemendaal en Oranje Zwart tegen Amsterdam. Bij de vrouwen kunnen Den Bosch en SCHC bij winst al zich plaatsen voor de finale. Den Bosch speelt zaterdag tegen Amsterdam en SCHC tegen Laren. Een eventuele derde wedstrijd wordt op zondag gespeeld.