Spring naar de content

Hoe Andy Murray voor een verrassing zorgde

Tennisser Andy Murray heeft zondag in de finale van het graveltoernooi van Madrid voor een stevige verrassing gezorgd. De 27-jarige Schot versloeg de Spaanse gravelspecialist Rafael Nadal in twee snelle sets: 6-3 6-2. De als tweede geplaatste Brit, die agressief speelde en weinig fouten maakte, had binnen anderhalf uur zijn tweede titel op rij op gravel binnen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Afgelopen maandag won Murray in München zijn eerste toernooi op gravel ooit. Hij is nu al tien opeenvolgende partijen op het gemalen baksteen ongeslagen. Murray versloeg Nadal voor de zesde keer in 21 onderlinge duels. Het was zijn eerste zege op de Spanjaard ooit op gravel in zeven onderlinge partijen, goed voor een winstpremie van 800.000 euro.

Het was de tiende titel voor Murray in het prestigieuze Masterscircuit en zijn 33e ATP-titel in zijn loopbaan. Eind deze maand zal de olympisch tenniskampioen op het grandslamtoernooi van Roland Garros in Parijs voor de eerste keer als serieuze kanshebber van start gaan.

 

De Spaanse Koningin Sofia,  Rafael Nadal en  Andy Murray
De Spaanse Koningin Sofia, Rafael Nadal en Andy Murray

Nadal won het toernooi in Madrid vier keer, waarvan de laatste twee jaar op rij. Hij had zijn titel voor eigen publiek moeten prolongeren om vierde te blijven op de wereldranglijst. Nadal zal nu naar de zevende plek zakken op de nieuwe ranglijst, die maandag uitkomt. Het is de eerste keer in tien jaar dat hij buiten de top vijf valt.

Uitstekende vorm
Bij de vrouwen won Petra Kvitova zaterdag het tennistoernooi van Madrid. De speelster uit Tsjechië was in de finale veel te sterk voor de Russin Svetlana Koeznetsova: 6-1 6-2.

Petra Kvitova na het winnen van het tennistoernooi van Madrid
Petra Kvitova na het winnen van het tennistoernooi van Madrid

Kvitova stak de hele week al in uitstekende vorm op het gravel in de Spaanse hoofdstad. Ze schakelde vrijdag de als eerste geplaatste Amerikaanse Serena Williams uit in de halve finales: 6-2 6-3. “Ik ben erg tevreden over mijn spel”, blikte de winnares terug na een finale waarin ze maar liefst 33 winners sloeg. “Het is mooi om zo’n toernooi winnend af te sluiten.”

Onderwerpen