Spring naar de content

Ahold bevestigt gesprekken met Delhaize

Ahold en Delhaize voeren verkennende gesprekken over een mogelijke fusie, meldt ANP. Dat bevestigden de twee supermarktbedrijven dinsdag naar aanleiding van recente berichten in Belgische media.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Het moederbedrijf van Albert Heijn is al marktleider in Nederland en kan dat samen met Delhaize ook in België worden. Nu is Colruyt nog de grootste supermarktketen in dat land. Ook in de Verenigde Staten kunnen de twee bedrijven elkaar versterken. Analisten zien kostenvoordelen die kunnen oplopen tot wel 1 miljard euro.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ahold behaalde vorig jaar een omzet van 32,8 miljard euro. Bij Delhaize kwamen de opbrengsten uit op 21,4 miljard euro. De twee bedrijven zaten in 2006 ook al eens om de tafel, maar kwamen er toen niet uit. Delhaize eiste een fusie van gelijken, en daar kon het grotere Ahold zich niet in vinden.