Spring naar de content

Go Ahead gaat echt niet alles laten lopen

Voor Go Ahead Eagles staat er tijdens het laatste eredivisieweekend weinig meer op het spel. De ploeg is al veroordeeld tot de nacompetitie. Toch valt er nog wel iets te winnen: een Europees ticket in het Fair Play-klassement. De club uit Deventer is vooralsnog de eerste gegadigde achter FC Twente dat afziet van een Europees avontuur. Go Ahead-verdediger Bart Vriends (24) kan zelf niet meespelen dit weekend, hij is geschorst. ”Ik verzamel gele kaarten en ik heb er inmiddels al vijf verdiend.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marieke ten Katen

Hoe vervelend is het dat je er de laatste wedstrijd niet bij kan zijn?
“Ik had gehoopt het seizoen gewoon uit te kunnen spelen. Maar er staat zondag eigenlijk niets meer op het spel. Volgende week zijn de playoffs en die zijn voor ons heel belangrijk. Als ik pas tegen Heracles mijn vijfde gele kaart had gehaald, had ik daar niet mee kunnen doen. Dat was erger geweest.”

Dit weekend gaat het dus nergens meer om. Wilfred Genee voorspelt in zijn column in het AD dat jullie wedstrijd daarom een gênante vertoning gaat worden. Wat denk jij?
“Nou, ik hoop het niet. Het is natuurlijk een rare wedstrijd. Heracles is al veilig en wij kunnen alleen nog maar een plekje klimmen en zo in een ander schema van de nacompetitie terecht komen. Maar het schema maakt ons eigenlijk niet uit. Toch is het gewoon fijn om een goede wedstrijd te voetballen. Dan ga je met een lekker gevoel richting de playoffs.”

En jullie kunnen via het Fair Play-klassement nog Europa in. Hebben jullie het daarover gehad?
“Het is wel even ter sprake gekomen. Een vreemde samenloop, ja. Het is al een hele tijd geleden dat onze club in Europa speelde, dus het zou mooi zijn. Ik had het natuurlijk liever gewoon via de ranglijst gedaan. Maar nu we toch zo ver zijn, is het leuk. Het betekent trouwens niet dat we zondag alles maar laten lopen, daar hebben we echt geen afspraken over gemaakt.”

Wat betekent zo’n Europees avontuur voor Go Ahead?
“Het zou een mooi affiche zijn en een mooie ervaring voor zo’n groep jonge, onervaren voetballers. Op welke manier je er bent gekomen, doet er dan niet meer toe. Jammer is wel dat ons stadion verbouwd wordt en we dus niet in eigen huis kunnen spelen. Maar wie weet stunten we, en komen we nog een ronde verder.”

En die playoffs, heb je daar vertrouwen in?
“Ja, ik ben er positief over. We zijn dit seizoen niet heel gelukkig geweest, maar ik zie een stijgende lijn. We wonnen in Rotterdam van Feyenoord, afgelopen weekend speelden we goed en we hebben nog hard getraind. We zijn echt klaargestoomd voor de nacompetitie.”