Spring naar de content

Lekker klappen met Kazim-Richards

Voetbal geeft het leven kleur, dat hoef je ze bij Feyenoord niet te vertellen. De club is opgericht om het grijze Rotterdam-Zuid kleur te geven. Vanwege de kleur die Colin Kazim-Richards wekelijks doneert aan het edele spel werd hij vorige zomer aangetrokken. Zijn balcontrole kan nooit de reden zijn geweest, die is absent. Ik zeg: vanwege de kleur die Kazim Richards schonk aan de troosteloos verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse mag – nee moet – hij meedoen tegen PEC Zwolle.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Auke Kok

Clubs zonder verstand van kleur zouden de getatoeëerde tijdbom hebben gestraft. Die staan niet toe dat hun spelers tegenstanders in de catacomben klappen verkopen. Feyenoord wel. Dankzij de liefde voor kleur beleefden we zondag een mooi toetje na Feyenoord-Vitesse. We kregen een onvergetelijk interview met Zakaria Labyad voorgezet. Het slachtoffer had de Feyenoordspits lopen sarren na de 4-1, gaf hij toe, en vervolgens had zich een genoeglijk onderonsje voltrokken tussen Marokkaans-Nederland en Turks-Engeland. We wisten weer dat voetbal een volkssport is.

Spelers van Feyenoord balen van de 3-1 van Vitesse tijdens de eredivisiewedstrijd. In het midden Kazim-Richards.
Spelers van Feyenoord balen van de 3-1 van Vitesse tijdens de eredivisiewedstrijd. In het midden Kazim-Richards.

Heel even had Joris Mathijsen zijn briesende ploeggenoot proberen te stoppen. Mathijsen zag de spurt van Kazim-Richards naar de kleedkamers en wist dat het motten zou worden. Maar de oude rot Mathijsen was zelf ook al eens middelpunt in een smakelijke rel in de spelerstunnel. De vroeger zo nette verdediger van AZ en Willem II heeft zich aangepast aan de club die kleur nodig heeft bij gebrek aan geld. Dus liet hij de stomende spits begaan. Bedankt, Joris!

Er meldden zich geen getuigen van de klap van Kazim en daarom werd hij vrijgesproken. En gelukkig heeft Feyenoord – net als het merendeel van onze profclubs – geen moreel kompas en doet de bokser in rood-wit mee in Zwolle. Om het met Feyenoordtrainer Fred Rutten te zeggen: ‘Zijn gedrag om de grens op te zoeken hebben we zondag nodig. Hij speelt dus.’

Glasheldere quote! De bij PSV te soft bevonden Rutten is in Rotterdam een echte kerel – lees: een ware opportunist – geworden. En reken maar dat Robert Maaskant ook nog eens naar Feyenoord komt. Dug-outs kapot slaan en dan zo’n achternaam, het kan eigenlijk niet missen.

Morgen wordt het vast leuk. Feyenoord kan de derde plaats en daarmee rechtstreekse plaatsing voor de derde voorronde van de Europa League verspelen. Alle reden voor opgefoktheid. Ik denk aan Joost Broerse. Kazim gaat zich behalve aan zijn eigen balbehandeling wild ergeren aan dat irritante blonde hippiehoofd van Broerse. Met een welgemeend moddafocka! zal hij uithalen en zo zullen wij ons ook op de laatste competitiedag niet hoeven te vervelen.

Ieder weekend schrijft Auke Kok voor HP/De Tijd een column over sport.