Spring naar de content

Oranje Zwart en Den Bosch veroveren hockeytitels

De hockeyers van Oranje Zwart zijn zaterdag landskampioen geworden. Eerder die dag pakten de hockeysters van Den Bosch al de landstitel bij de vrouwen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Oranje Zwart won zaterdag in Utrecht het tweede finaleduel met 1-2. Dat was na de gewonnen eerste wedstrijd, eveneens 2-1, genoeg voor de titel. De Eindhovense ploeg stond lange tijd op een 0-1 voorsprong. Toch wist Kampong er in de laatste minuten een verlenging uit te slepen via aanvaller Constantijn Jonker. In de verlenging scoorde Oranje Zwart alsnog de winnende goal, via de Spanjaard Gabriel Dabanch.

Den Bosch
Voor de hockeysters van Den Bosch is het de zestiende keer in achttien jaar tijd dat ze landskampioen zijn geworden. De ploeg van coach Raoul Ehren versloeg zaterdag op eigen veld SCHC met 2-0. Donderdag won Den Bosch al met 2-1 in Bilthoven, na verlenging.

Na tien minuten opende topscorer Maartje Paumen vanuit de tweede strafcorner de score voor Den Bosch. Beide ploegen kregen daarna kansen, maar het was in de 63e minuut Lieke Hulsen die vanuit een pass van Margot van Geffen de beslissende treffer maakte.