Spring naar de content

Schedelmetingen en gebitscontroles op de Libische stranden

 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Mensen mensen, wat een week. Ik kamp met jetlag vanwege de slopende vlucht Faro-Mokum en sinds ik in Nederland ben zie ik tot overmaat van ramp overal onze Europese hofnar Frans Timmermans opduiken die apetrots verkondigt dat het probleem der dobbernegers spoedig is opgelost dankzij de tomeloze inspanningen van ons Frenkse zelve en natuurlijk ook een beetje dankzij baasje Juncker the Drunker.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op zijn Facebookwandje legde de First VeePee van Europa (en zijn nog zeven of acht andere Veepee’s naar het schijnt maar die mogen van Frenske niet voor de camera’s verschijnen) geduldig de eindoplossing uit aan zijn Nederlandse fans.

Op de Libische stranden gaan delegaties van de EU checken wie van de vluchtelingen naar Europa mag en wie niet. Ik kreeg een macaber visioen: dikke, zwetende blanke mannen met aktetassen, ploeterend door het rulle zand, met stropdas en in kostuum. Deze weldoeners gaan de gebitten en schedels van Afrikanen inspecteren en vervolgens selecteren wie er Fort Europa binnen mag. Frenske kijkt goedkeurend toe terwijl hij – in kakipak – cocktails staat te shaken voor zijn baasje en de cameraploegen.

Ik chargeer maar welke andere vorm van selectie is er stante pede mogelijk op de Libische stranden? Niemand heeft papieren en ze heten allemaal Amadou. Het idee om bootjes van de Libische maffia te torpederen was volgens Frans geen goed idee omdat de Libische maffia dan terug gaat schieten met zwaar geschut. Ik heb het hele plan nog eens goed bestudeerd en het is bij voorbaat mislukt. Er gaat helemaal niets gebeuren, behalve dat Europa meer vluchtelingen gaat opnemen en dat de methodes om ze op te vissen gaan veranderen. Is er sowieso nog iets zinnigs te zeggen over de vluchtelingen?

Het gros der Afrikanen komt puur om economische redenen naar Europa. In Zuid-Spanje zie ik ze overal in de land- en tuinbouw. Momenteel plukken ze aardbeien onder de gifgele rook van de chemische industrie van Huelva. Ze verdienen – ondanks hun eredoctoraten van de universiteiten van Ouagadougou en Timboektoe – 25 euro per dag. Dat is dus de Europese droom.

Inmiddels heeft de Libische regering of wat daar voor doorgaat gewaarschuwd dat er steeds meer IS-strijders en andere jihadisten onder de bootvluchtelingen zijn. Frenske heeft gisteren trots aangekondigd dat Nederland vier procent van de vluchtelingen gaat opnemen. In het verleden zijn er al talloze oorlogsmisdadigers uit Afghanistan, de Congo en Irak naar Nederland gekomen, vermomd als vluchtelingen. Anderzijds zijn er ook best veel muzelmannen die juist weg willen uit Fort Europa. Neem bijvoorbeeld de Syriëgangers, een vrolijke term die bijna doet vermoeden dat het om Neckermann-toerisme gaat of om de Emmaüsgangers uit de Goede Boek van de Heere God en zijn zoon. Deze week begon het proces tegen de Kerstman in Brussel. De Kerstman is een gewezen schoonmaker en drugsdealer die samen met 21 andere kansparels talloze jongeren als kanonnenvlees voor de Syrische killing fields heeft geselecteerd. Over salafistische moslims gesproken: waarom neemt het schathemelrijke Saoedi-Arabië eigenlijk geen mohammedaanse broeders uit Somalië op? Het ligt praktisch aan de overkant, de soennitische Somaliërs spreken dezelfde taal en ze kunnen er fijn naar de moskee. Ik denk Frans Timmermans zijn Saoedische vrienden niet wil overbelasten, die hebben het immers al druk genoeg met al die toestanden in Jemen. Eens zag ik hoe een vakantieoord op Vlieland was omgetoverd tot een azc. Dat zat vol met Afrikanen van de mohammedaanse persuasie, het waren er meer dan Vlielanders. Wie verzint zo iets? Als ik een schoolverlater uit Somalië was zou ik zelfs nog liever op IJburg zitten dan op Vlieland of in Mekka.