Spring naar de content

Martina eindigt zevende, maar loopt wel bijna WK-limiet

Churandy Martina nadert de limiet op de 200 meter voor deelname aan de wereldkampioenschappen atletiek in augustus in Peking. De Nederlandse sprinter liep zondag bij de meeting uit de Diamond League in Shanghai 20,59 seconden. Die tijd was zijn beste van dit jaar en negen honderdsten verwijderd van de limiet van 20,50.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Martina liep een goede bocht, maar kon op het rechte stuk naar de finish niet extra versnellen. Hij eindigde als zevende in de race. De Panamees Alonso Edward won in 20,33, voor de Jamaicanen Julian Forte (20,36) en Nickel Ashmeade (20,44).

Bekijk hier de beelden van de race.

EK atletiek
Bij de EK atletiek in Zürich in augustus vorig jaar greep Martina nog net naast een medaille op de 200 meter. De titelverdediger kwam daar niet verder dan de vierde tijd: 20,37. De 30-jarige sprinter veroverde twee jaar eerder in Helsinki nog de Europese titel.

Sprinter Churandy Martina tijdens de training van de Nederlandse atleten voor het EK in Zurich.
Sprinter Churandy Martina tijdens de training van de Nederlandse atleten voor het EK in Zurich.

In Zürich had Martina last van liesklachten die hem al meer dan een jaar dwars zaten. Op dit moment verkeert hij ook nog niet in vorm. Zijn beste tijd was tot vandaag 20.96, terwijl zijn persoonlijk record 19.85 is.

Onderwerpen