Spring naar de content

Weer geen masterstitel voor Federer in Rome

Roger Federer mag dan bijna alles gewonnen hebben in zijn tenniscarrière, de masterstitel in Rome staat nog niet op zijn lijstje. Ook zondag verloor de Zwitser, de nummer twee van de plaatsingslijst, in de finale van Novak Djokovic, de nummer één van de wereld, relatief eenvoudig in twee sets (6-4 6-3).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Djokovic besliste de eerste set met een direct verzilverd breakpoint in de negende game. Federer verloor daarna ook zijn volgende servicebeurt in de tweede set. Djokovic maakte geen fouten meer.

Hiermee zet de Serviër zijn ongeslagen reeks voort. Djokovic heeft al 22 duels op rij niet verloren. De laatste wedstrijd die hij verloor was in februari in Dubai, van Federer.

Novak Djokovic juicht na zijn overwinning.

Geen Nadal
Federer bereikte de finale door zaterdagavond in de halve eindstrijd het Zwitserse onderonsje met Stan Wawrinka in zijn voordeel te beslissen (6-4 6-2). Wawrinka schakelde in de ronde ervoor de Spanjaard Rafael Nadal uit. Djokovic versloeg in de andere halve eindstrijd David Ferrer (6-4 6-4).

Derde titel voor Sjarapova
Bij de vrouwen ging de titel naar de Russische Maria Sjarapova. Ze schreef zondag voor de derde keer het prestigieuze toernooi van Rome op haar naam. De tennisdiva uit Moskou vocht zich in de finale langs de Spaanse Carla Suárez Navarro. De nummer drie van de wereld won na meer dan tweeënhalf uur spelen in drie sets: 4-6 7-5 6-1. Het was de 35e titel in haar profcarrière.

Maria Sjarapova slaat een bal terug naar Carla Suarez Navarro in de finale van het masterstoernooi in Rome.
Maria Sjarapova slaat een bal terug naar Carla Suárez Navarro in de finale van het masterstoernooi in Rome.

Route naar de finale
Sjarapova bereikte de finale na winst op haar landgenote Daria Gavrilova (7-5 6-3) in de halve eindstrijd. Ze revancheerde zich voor een nederlaag eerder dit seizoen in Miami. Navarro, de als tiende geplaatste Spaanse tennisster, verraste in de halve finales Simona Halep, de Roemeense nummer twee van de plaatsingslijst. Beide speelsters grossierden die wedstrijd wel in fouten. Suarez Navarro maakte er 41, Halep zelfs 60.