Spring naar de content

Planten we deze universele vlag binnenkort op Mars?

Met de woorden ‘That’s one small step for man, one giant leap for mankind’ won de Amerikaan Neil Armstrong in 1969 de belangrijkste slag in de ruimtewedloop tussen de VS en de Sovjet-Unie. Om er geen twijfel over te laten bestaan dat ze de Russen een stap voor waren, plantten de bemanningsleden van Apollo 11 een Amerikaanse vlag in het maanlandschap; een symbool voor een van de belangrijkste gebeurtenissen van de vorige eeuw. Tegelijkertijd droeg Armstrong met zijn legendarische woorden de overwinning op aan de gehele mensheid, dus waarom plaatste hij geen universele vlag?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Dat vroeg ook de Zweed Oskar Pernefeldt zich af. Hij vond dat de tijd rijp was voor een vlag van de planeet Aarde, en deed een voorstel. Pernefeldt studeerde af aan het Beckmans College of Design in Stockholm, waar hij een internationaal vaandel ontwierp.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

vlag1

De cirkels symboliseren zowel de Aarde als haar bewoners, en het blauw in de vlag refereert aan hetgeen leven mogelijk maakt op onze planeet: water. In een video ligt Pernefeldt zijn artistieke keuzes toe.

Niet alleen hoopt Pernefeldt dat zijn creatie binnenkort het ruige landschap van Mars siert. Een universele vlag moet verbinden in tijden van crisis en feest, en onze onderlinge verschillen doen vergeten.

vlag2

Naturbild AB +46 8 411 43 30 info@naturbild.se

vlag4

Beeld: Flag of Planet Earth

Onderwerpen