Spring naar de content

Talkshowkoning Letterman na 33 jaar gestopt. Zo begon het, en zo eindigde het

Vannacht kwam na 33 jaar definitief een einde aan het latenightshow-imperium van David Letterman. De host, 68 jaar inmiddels, presenteerde de laatste aflevering van zijn talkshow Late Show With David Letterman op CBS. Hieraan ging een heuse afscheidsronde vooraf. Onder meer president Barack Obama kwam nog eens langs bij de Amerikaanse talkshowicoon.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

“We zijn met je opgegroeid. In het hele land wisten we dat, na een zware dag op kantoor, jij er zou zijn met iets om te lachen, dat je ons een beetje plezier zou verschaffen.” Was getekend, Obama. Verderop in het gesprek praat het duo over wat ze later gaan doen als ze allebei met pensioen zijn. Domino spelen, of gezellig naar de Starbucks om verhalen te delen.

Ook Tina Fey gaf Letterman iets moois mee. Letterlijk. Tijdens een uitzending – ze was voor de twintigste keer te gast – trok ze haar jurk uit en overhandigde ze deze aan Letterman. Ze beloofde: “Ik zal nooit meer een mooie jurk dragen tijdens een talkshow.”

Twitter
Op Twitter laten vele beroemdheden die ooit in zijn show verschenen van zich horen. Onder de hashtag #thanksdave wordt Letterman bedankt.

Begin
De eerste aflevering van Late Night with David Letterman (destijds van NBC) werd uitgezonden op 1 februari 1982. Bill Murray was te gast, en zou daarna nog vaak terugkeren.

En geheel in stijl kwam Letterman, vele duizenden aflevering later, vannacht (Nederlandse tijd) nog één keer op. Hoeveel kijkers de laatste Letterman trok is op het moment van schrijven nog niet duidelijker. Wel moedigde concurrent Conan O’Brien zíjn kijkers aan om over te schakelen naar NBC – toen het nog kon.