Spring naar de content

Kabinet geeft startschot voor beursgang ABN Amro

Het kabinet geeft definitief het groene licht voor de verkoop van staatsbank ABN Amro. Een eerste deel van de beursgang kan mogelijk eind dit jaar plaatsvinden. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een voorstel daartoe van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën. Dijsselbloem geeft later vrijdag een persconferentie. Dat meldt ANP.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

ABN Amro moest tijdens de kredietcrisis in oktober 2008 van de afgrond gered worden door de staat. Het toenmalige kabinet nationaliseerde de bank voor 16,8 miljard euro. In de jaren erna moest er nog veel geld bij om de bank overeind te houden. De teller liep volgens sommige berekeningen op tot boven de 30 miljard euro.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Al in augustus 2013 nam het kabinet het principebesluit om ABN op termijn weer van de hand te doen. In maart dit jaar leek het zover, maar grote maatschappelijke ophef over een salarisverhoging van 100.000 euro voor de top van de bank gooide roet in het eten. Dijsselbloem stelde een besluit uit, totdat ‘rust en vertrouwen’ rond de bank weer terug waren. Dat is nu volgens de minister het geval.