Spring naar de content

Hilarisch: het gevaar van de selfiestick, volgens Pizzahut

Ach, de selfie. Pakweg drie jaar geleden had nog niemand van dit woord gehoord, maar met de komst van goede camera’s in de voorkant van de smartphone liet de mensheid zich van haar meest ijdele (of volgens sommigen: meest narcistische) kant zien. En tegenwoordig is deze equivalent van het ouderwetse zelfportret, de selfie, niet meer weg te slaan uit zowel onze Facebooktijdlijn als ons dagelijks vocabulaire.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Paul Geraedts

En zoals dat gaat met dit soort eigentijdse ontwikkelingen, komen er ook nieuwe technologische snufjes op de markt die de fervente selfie-maker een breder perspectief bieden. Immers, een selfie heeft een beperking: de lengte van de arm. En dus kwam er de selfiestick, eerst vooral populair bij – hoe kan het ook anders – Aziatische toeristen, daarna een veel geziene accessoire in ons eigen dagelijks leven.

Maar het gebruik van dit verlengstuk brengt één struikelblok met zich mee. De persoon die de selfie maakt (en waar de term van is afgeleid) staat niet meer centraal. Met de selfiestick kan er een heuse groepsselfie gemaakt worden. De Amerikaanse restaurantketen Pizzahut houdt de narcistische hobbyisten van vandaag een spiegel voor.

In onderstaande video, die druipt van het sarcasme, wordt op een hilarische manier de draak gestoken met de selfie-obsessie van de 21ste eeuw. En het verband met de 3 foot long (alleen Amerikanen kunnen zoiets bedenken) pizza’s van Pizzahut is zowel slim als vergezocht: grotere selfiesticks vragen om grotere feestjes, en grotere feestjes vragen om grotere pizza’s. Juist ja.

Onderwerpen