Spring naar de content

Federer wint makkelijk op eerste dag van Roland Garros

In Parijs is zondag het Grand-Slam-toernooi Roland Garros begonnen. In de eerste ronde won Roger Federer zonder al te veel problemen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

De Zwitser, de nummer twee van de plaatsingslijst op Roland Garros, was in drie sets klaar met de Colombiaan Alejandro Falla: 6-3 6-3 6-4. Federer treft in de volgende ronde de winnaar van de partij tussen de Spanjaard Marcel Granollers en de Duitser Matthias Bachinger.

Simona Halep is zondag goed aan het tennistoernooi Roland Garros begonnen. De nummer drie van de wereldranglijst uit Roemenië versloeg Jevgenia Rodina uit Rusland in de eerste ronde in twee sets: 7-5 6-4. Halep reikte vorig jaar tot in de finale van het graveltoernooi in Parijs. Ze verloor in de eindstrijd van Maria Sjarapova van Rusland.

Kansloos
Nederlander Igor Sijsling kwam ook op de eerste dag van de Open Franse tenniskampioenschappen in Parijs in actie. Sijsling werd in de eerste ronde meteen roemloos uitgeschakeld. De 27-jarige Nederlander was vrijwel kansloos tegen de als 24e geplaatste Let Ernests Gulbis: 6-4, 6-4 en 7-6 (3).