Spring naar de content

Magnussen uitgeschakeld voor WK Zwemmen in Kazan

De Australische topzwemmer James Magnussen ontbreekt deze zomer op het wereldkampioenschap in Kazan. Hij heeft te veel last van een schouderblessure en moet een operatie ondergaan. Magnussen werd in 2011 en 2013 wereldkampioen op de 100 meter vrije slag. “Zonder operatie kan ik niet presteren op de Olympisch Spelen in Rio”, verklaarde hij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Het wereldkampioenschap zwemmen gaat op 24 juli van start in Kazan. Een andere favoriet die we daar gaan missen is de Amerikaan Michael Phelps. De nationale bond USA Swimming maakte eerder bekend dat Phelps niet in het team  zit dat naar Rusland afreist. De ‘Baltimore Bullet’ werd vorig jaar september opgepakt toen hij met te veel drank op achter het stuur zat. De Amerikaanse zwembond legde de meest succesvolle olympiër ooit een schorsing van een half jaar op.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Nederlandse afvaardiging
Nationale toppers Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo zijn wel verzekerd van een trip naar Kazan komende zomer. Heemskerk start in ieder geval op de 50, 100 en 200 meter vrij, ‘Kromo’ heeft een startbewijs bemachtigd voor de 50 meter en 100 meter vrij en 50 meter vlinderslag. Daarnaast behoren  Sharon van Rouwendaal, Moniek Nijhuis, Inge Dekker en Sebastiaan Verschuren tot de Nederlandse afvaardiging.

Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk (L) na de finale van de 100 meter vrije slag tijdens het WK zwemmen in Barcelona.
Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk (L) na de finale van de 100 meter vrije slag tijdens het WK zwemmen in Barcelona.