Spring naar de content

Verstappen ‘in orde’ na zware crash

Max Verstappen heeft zondag een zware crash beleefd in de Grote Prijs van Monaco. De zeventienjarige Formule 1-coureur van Toro Rosso klapte in de 64e ronde in de vangrails bij de bocht Sainte Devote, aan het einde van het rechte stuk, bij een poging om Romain Grosjean te passeren. Verstappen raakte de Lotus van de Franse coureur, waarbij zijn linkervoorwiel afbrak. Hij knalde vervolgens stuurloos de vangrails in.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Verstappen kon op eigen kracht zijn zwaarbeschadigde bolide verlaten. “Ik ben in orde”, zei hij over de boordradio tegen het team. Door het zware ongeluk moest de safetycar de baan op om de race te neutraliseren, zodat het wrak van Verstappen kon worden opgeruimd.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Indrukwekkend optreden
De jongste coureur ooit in de Formule 1 was bezig aan een indrukwekkend optreden op het nauwe stratencircuit van Monaco. Verstappen startte vanaf de negende plek en passeerde in de zesde ronde Pastor Maldonado met een knappe inhaalactie op het rechte stuk, vlak voor Sainte Devote. Een mislukte pitsstop in de dertigste ronde wierp de snelle Nederlander echter terug. De monteurs hadden problemen met het monteren van de achterbanden, waardoor Verstappen dertig seconden stil stond. De zoon van Jos Verstappen kwam als dertiende terug de baan op en schoof op naar de twaalfde plek toen Fernando Alonso uitviel.

Fysieke schade viel mee
Na een tweede bezoekje aan de spits, waarbij Verstappen de snelle supersoft-banden liet monteren, werkte hij zich door slim en gedurfd rijden weer op naar de elfde plek. Het ging echter mis in zijn pogingen om de tiende plek en het bijbehorende WK-punt te veroveren. Verstappen raakte Grosjean en beleefde zijn eerste zware crash in de Formule 1. De fysieke schade viel ogenschijnlijk mee. Zie hier de beelden:

Profiteren
De winst ging naar de Duitse coureur Nico Rosberg. Hij won voor het derde jaar op rij de Grote Prijs van Monaco in de Formule 1. De 29-jarige Rosberg leek lange tijd genoegen te moeten nemen met de tweede plaats achter zijn dominante teamgenoot Lewis Hamilton, maar profiteerde optimaal van de pitsstop die de Brit in de slotfase van de race maakte tijdens een safetycar-fase. De snelle Hamilton slaagde er op het krappe stratencircuit van Monte Carlo niet in naar voren op te schuiven. Rosberg pakte zodoende voor het derde jaar op rij de overwinning in Monaco en verkleinde de achterstand op zijn teamgenoot in de WK-stand.