Spring naar de content

Dit zijn de machtigste vrouwen in 2015, volgens Forbes

Angela Merkel is opnieuw tot de meest machtige vrouw ter wereld uitgeroepen door zakentijdschrift Forbes. Vandaag verscheen de jaarlijks terugkerende lijst van Most Powerful Women, editie 2015.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

Ook de afgelopen vier jaar eindigde de bondskanselier van Duitsland bovenaan. Hillary Clinton en Melinda Gates (vrouw van) completeren de top 3. De jongste machtige vrouw in de top-100 is een nieuwkomer in de lijst: de popster en actrice Taylor Swift (plek 64). Als een van redenen van haar hoge notering wordt haar succesvolle album 1989 genoemd. Queen Elizabeth II is met haar 89 jaar de oudste in het gezelschap, en staat op de 41e plaats.

Forbes geeft verder aan dat 11 procent van alle miljardairs (dat zijn er 197 van de 1826 wereldwijd) een vrouw is, en slechts 9 procent van de CEO’s in Sillicon Valley een vrouw is. Verder zijn negentien vrouwen nieuw op de lijst. Lady Gaga is een van de opmerkelijkste afvallers.

De hoogste Nederlandse notering ooit was van Neelie Kroes. Zij stond in 2005 op plek 44. Dit jaar haalde geen enkele Nederlandse vrouw de lijst.

forbes

De gehele lijst vindt u op de website van Forbes.

Onderwerpen