Spring naar de content

In beeld: in dit gebouw martelt Apple de iPhone

De buitenwereld krijgt zelden tot nooit een kijkje in het gebouw op de Apple-campus in Cupertino, waar het bedrijf de zogenaamde torture tests uitvoert op de iPhone. Omdat Apple vorig jaar slechte publiciteit kreeg door de buigbare iPhones, mocht de Amerikaanse technologiesite The Verge er nog niet zo lang geleden bij hoge uitzondering een kijkje nemen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

iphone4961

iphone5961

Apple onderwerpt de toestellen aan dingen die ook in het echte leven kunnen gebeuren. Er wordt met machines druk op de iPhones gezet, ze worden verdraaid en ze vallen ook nog een paar keer.

iphone8961

Er gingen eerder veel geruchten dat de iPhone 6 makkelijk te buigen was, maar uiteindelijk kreeg Apple slechts negen klachten. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ruim 30.000 telefoons gemarteld voordat ze naar de winkels gingen, en meent dat de nieuwste modellen wel tegen een stootje kunnen.

iphone9961

“De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zijn de meest geteste toestellen die we ooit uitbrachten,” vertelde Dan Riccio, senior vice president van de afdeling Hardware Engineering aan The Verge. Naast de testen in het centrum, worden ook in China uitgebreide tests gedaan.

iphone11961

iphone13961

Apple voegt ook steeds nieuwe functies toe en moet het toestel dus zien te kraken voordat de consument dat doet. De telefoons worden overigens ook nog getest door ze in de zakken van de strakke skinny jeans van medewerkers te doen.

iphone12961

Maar wie de iPhone echt kapot wil maken kan dat altijd doen. “De bottom line is dat als je genoeg kracht gebruikt om een iPhone, of een andere smartphone, te buigen, het toestel wel zal vervormen.”

Beeld: The Verge