Spring naar de content

Silvio Berlusconi op Instagram: acht foto’s die u niet wilt missen

Toeval of niet? Een dag nadat Barack Obama een eigen account opende op Twitter, opende de controversiële Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi een eigen account op fotodienst Instagram. En dat bleef niet onopgemerkt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

In iets meer dan een week tijd verschenen er al bijna negentig foto’s op het account van Il Cavaliere. Zo plaatste de 78-jarige Berlusconi onder meer kiekjes met zijn 29-jarige vriendin Francesca Pascale, staat hij garant voor onovertroffen #clean #healty # italian #foodporn en beleeft de übermacho zijn coming-out als liefhebber van het Songfestival.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De reden van deze plotselinge move mag geen verrassing heten: er liggen verkiezingen op de loer. Aanstaande zondag worden in Italië de regionale verkiezingen gehouden. Deze verkiezingen zijn een belangrijke graadmeter voor de populariteit van Silvio Berlusconi en zijn partij Forza Italia. De dames en heren van de pr lijken er – gezien de hoeveelheid propagandamateriaal dat zij via Instagram de wereld in sturen – alles aan te doen om het imago van de partijleider en zijn partij weer wat op te vijzelen. En dat is ook hard nodig, na de vele schandalen die Silvio ‘bunga-bunga’ Berlusconi achter zich heeft liggen. Recent nog werkte hij bij wijze van taakstraf tien maanden in een verpleeghuis, omdat hij enkele maanden eerder voor belastingfraude werd veroordeeld.

Het Instagramaccount van Silvio Berlusconi volgen of bekijken kan hier.

 

 

 

 

#silvioberlusconi #forzaitaliagiovani #sempreconsilvio #azzurraliberta Een foto die is geplaatst door Silvio Berlusconi (@silvioberlusconi2015) op