Spring naar de content

Dode dieren, NSB-leuzen en ebola: dit zijn de meest extreme examenstunts van 2015

De eindexamenstunt: voor de middelbare scholier dé manier om zijn schooltijd feestelijk af te sluiten. Hordes puberende scholieren halen alles uit de kast om een onuitwisbare indruk achter te laten bij docenten en lagere klassen. En soms gaat dat ver. HP/De Tijd zet de meest extreme scholierenstunts van dit jaar op een rij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

Zeven studenten uit de Verenigde Staten maakten het eerder deze maand wel heel erg bont. Zij lieten maar liefst 72.000 lieveheersbeestjes los in het schoolgebouw. Om de beestjes ongezien het schoolgebouw in te smokkelen, braken vier studenten de school in, terwijl drie anderen de wacht hielden. De volgende dag vormde zich een grote plaag van lieveheersbeestjes. Ze zaten overal: op de muren van de hal, in de kluisjes en in de lokalen. Het lachen verging de jongens al snel toen ze werden aangeklaagd voor diefstal, vandalisme (voor zo'n duizend dollar aan waarde) en het verstoren van de schoolactiviteiten.

Stro, vuilnis en... dode dieren?!
Een nietsvermoedende conrector laat honderd eindexamenleerlingen binnen in de Sequoyah High School in de Verenigde Staten. Hij verwacht dat de leerlingen de school versieren met niets anders dan ballonnen en glitters, maar de scholieren hadden iets minder onschuldige plannen. Rond één uur 's nachts kwamen ze aanzetten met stro, vuilnis, stenen, krekels, kippen en een dode vis. De muren waren bezaaid met ketchup, ei en zelfs urine. De medeplichtige conrector is de volgende dag geschorst.

Middelbare scholieren uit Eindhoven gingen in april over op een iets mildere versie van deze stunt. Zij smeerden de schoolmuren in met ketchup, ei en meel, en lieten sprinkhanen los, zo meldde Eindhoven Dichtbij. De vier verantwoordelijken zijn gearresteerd.

NSB-leuzen op de muren
Op elke middelbare school zijn er wel tieners die misplaatste ‘grappen’ maken over de Tweede Wereldoorlog. Enkele studenten uit Terschelling bekladden de muren met NSB-leuzen, verwijzingen naar concentratiekampen en swastiska's. Een poging van enkele leerlingen om de muren weer schoon te krijgen lukte niet helemaal. Een schoonmaakbedrijf van buitenaf heeft hard moeten boenen om alle verwijzingen van groene verf voorgoed van de muren te verwijderen.

Knallende afsluiter
Vijftien leerlingen uit Zwartsluis namen de uitspraak een knallende afsluiter wel erg letterlijk. Ze bouwden in april bommen van melkbussen en staken deze af op het schoolplein. De schoolleiding had eerder al gewaarschuwd dat een dergelijke actie tot grote gevolgen zou leiden. Voor vier van hen was dit het geval: zij werden gearresteerd door de politie, schreef Zwartewaterkrant.nl. Er werden drie melkbussen en een omgebouwde lpg-tank in beslag genomen.

Ebola-uitbraak
Niet alle extreme examenstunts van dit jaar eindigden ellendig en met arrestaties. In Dronten reconstrueerden middelbare scholieren een ebola-uitbraak door de volledige school in quarantaine te plaatsen. De eindexamenklassen liepen buiten rond in witte overalls en met gezichtsmaskers, terwijl enkele studenten voor slachtoffer speelden. De actie had als doel aandacht te vragen voor de medische noodhulp van Artsen Zonder Grenzen.