Spring naar de content

Dankzij deze sms crasht uw iPhone, en de (tijdelijke) oplossing is bekend

Met één sms’je de iPhone van je vrienden laten crashen? Dat kan. Menig grapjas heeft de afgelopen dagen zijn of haar slag kunnen slaan. Een specifieke tekencombinatie kan iedere iPhone-gebruiker een vervelende middag bezorgen. Apple heeft inmiddels beloofd om snel met een permanente oplossing te komen voor de bug in besturingssysteem iOS, maar er zou ook al een tijdelijke oplossing zijn.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sebas Bouquet
FullSizeRender
De desbetreffende tekens in een Apple-tekstbericht

De spraakcomputer van Apple, Siri, biedt uitkomst. Volgens Apple zouden gebruikers die het sms’je hebben ontvangen en nog niet hebben geopend een crash kunnen voorkomen door aan Siri te vragen om ongeopende berichten te markeren als gelezen, met de simpele opdracht: read unread messages. Daarna zou de berichtenapp weer moeten werken.

Vervolgens kan het gehele gesprek worden verwijderd, door middel van een swipe naar links. Ook kan het specifieke berichtje na de handeling via Siri worden weggegooid. Dit is dan weer mogelijk door het berichtje lang ingedrukt te houden, en via de optie ‘meer’ simpelweg te verwijderen. Onze bron: Apple zelf. Een permanente oplossing heeft Apple nog niet.

Vergrendeld
De sms-bug werd afgelopen woensdag bekend. Het versturen van het specifieke bericht zorgt ervoor dat het toestel linea recta crasht en weer opstart. Bij het bekijken van de berichten-app, crasht de app als bij het openen. Op het moment dat de app eenmaal is geopend, is er ook geen ontkomen aan; bij de overstap naar een ander gesprek, crasht het systeem eveneens. Als de iPhone vergrendeld is, start het systeem ook nog eens opnieuw op. Een heel gedoe, dus.

Spraakbesturingsyteem Siri om (tijdelijke) hulp vragen is overigens niet voor iedereen weggelegd.

Onderwerpen