Spring naar de content

Er is wel degelijk terreurdreiging in Nederland

Aanslag reëel
De reden dat de kans op een aanslag als reëel wordt geacht, is het risico op aanslagen door (terugkerende) Syriëgangers. “Het feit dat Nederland meedoet aan militaire missies in strijdgebieden – dat staat ook benoemd staan in de dreigingsbeelden die de NCTV maakt – is in die weging al meegenomen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sebas Bouquet

De woordvoerder vervolgt: “Incidenten en aanslagen die sindsdien om ons heen hebben plaatsgevonden bevestigen dat de verhoging van het dreigingsniveau – en de daarbij behorende alertheid van de politie en inlichtingen- en veiligheidsdiensten – ook niet voor niets is.”

Risicobeelden
Op de website van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) worden om de vier maanden risicobeelden uitgegeven. Op 7 april werd het dreigingsniveau, opnieuw ‘substantieel’ genoemd. Verder valt te lezen dat er op dit moment geen concrete aanwijzingen voor aanslagen in Nederland. De NCTV schrijft: “De aanslagen in Parijs, Kopenhagen en het verijdelde plot in het Belgische Verviers bevestigen op indringende wijze de dreiging tegen Europa en dus ook tegen Nederland. Ook in ons land moet rekening worden gehouden met het risico op zowel individuele acties als georganiseerde plots.”

Onderwerpen