Spring naar de content

Ivanovic naar kwartfinale in regenachtig Parijs

Ana Ivanovic heeft zondag op Roland Garros de kwartfinale bereikt. De als zevende geplaatste Servische tennisster had in de eerste twee sets een flinke kluif aan haar Russische opponente Ekaterina Makarova, maar stelde in de derde set orde op zaken: 7-5 3-6 6-1.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Het is voor Ivanovic nu al haar beste optreden op het Parijse gravel sinds 2008, toen ze er haar eerste en tot nu toe enige grandslamtitel won. Daarna reikte ze nooit meer verder dan de vierde ronde. In de kwartfinale speelt Ivanovic tegen de Oekraïense Elina Svitolina, die afrekende met de Franse thuisspeelster Alizé Cornet: 6-2 7-6 (9).

De weergoden waren de Fanse Open tenniskampioenschappen niet goed gezind. Het spel werd rond het middaguur op alle gravelbanen stilgelegd.

HP roland garros

Kei Nishikori heeft ook de kwartfinales bereikt. De Japanse nummer vijf van de wereld hoefde zich geen moment zorgen te maken tegen de Rus Tejmoeraz Gabasjvili. Na één uur en vijftig minuten tennis stond de eindstand op het scorebord: 6-3 6-4 6-2. Jo-Wilfried Tsonga en Tomas Berdych maken onderling uit wie in de kwartfinale Nishikori’s tegenstander wordt.