Spring naar de content

Cultuuragenda: Otto Snoek, Misha Mengelberg tachtig jaar & Pokey LaFarge

Elk weekend selecteert HP/De Tijd drie culturele evenementen die een bezoek waard zijn. Deze week: fotograaf Otto Snoek maakte een fotoserie over de grootste ijssalon in Den Haag, componist Misha Mengelberg wordt tachtig jaar en Pokey LaFarge toert door Nederland.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

> Otto Snoek in het Fotomuseum Den Haag
Op de website van het Fotomuseum Den Haag wordt de tentoonstelling Otto Snoek - Florencia, de huiskamer van de stad als volgt aangekondigd: "In de grootste ijssalon van Den Haag, Florencia, worden al generaties lang huisgemaakte ijsjes geschept – Italiaans ijs zonder weerga. En er wordt koffie geschonken: oneindig veel liters voor een schappelijke prijs. (-) Fotograaf Otto Snoek (Rotterdam 1966) beweegt zich bij voorkeur op plaatsen waar veel mensen bijeenkomen. Hier legt hij vast hoe onze moderne, geglobaliseerde en tegelijkertijd naar binnen gekeerde samenleving er aan de buitenkant uitziet. Dat beeld is niet altijd even elegant of hoopvol, maar stemt wel tot nadenken over de spektakelmaatschappij waarin wij grotendeels nogal kritiekloos leven."

De tentoonstelling Otto Snoek - Florencia, de huiskamer van de stad is nog tot en met 18 oktober 2015 te zien in het Fotomuseum Den Haag. Meer informatie vindt u hier.

271553_223879584321671_627142_o

> Misha Mengelberg tachtig jaar
Componist en pianist Misha Mengelberg is een van de groten in de jazzgeschiedenis. Ter ere van zijn tachtigste verjaardag presenteert het Holland Festival de komende week zijn opera Koeien en organiseert het Bimhuis in samenwerking met het Holland Festival een symposium in het Bimhuis, Misha’s Middag. Ook wordt er die dag in het Bimhuis een fototentoonstelling geopend over het leven en werk van Mengelberg en verschijnt er een boek met 24 interviews met de meester.

Het Bimhuis en Holland Festival presenteren: Misha's Middag, symposium over het leven en werk van Misha Mengelberg. Zaterdag 6 juni in het Bimhuis in Amsterdam, aanvang: 11:00 uur. Daaraan gekoppeld is de foto-expositie Misha Criss Cross te zien, ook in het Bimhuis. 

> Pokey LaFarge
Komend weekend toert de Amerikaanse rootszanger Pokey LaFarge door ons land. Hij speelt onder meer in Groningen, Amsterdam en Nijmegen. Poptempel Paradiso, waar Pokey en zijn mannen aanstaande vrijdag spelen, schrijft over hem: "Pokey LaFarge klinkt alsof hij al een jaar of tachtig aan de oever van de Mississippi zit te spelen op zijn banjo, met zijn band, die het aanvullen met onder meer gitaar, mondharmonica, viool en bas. Het is bijna niet te geloven dat de aanstekelijke jazz, ragtime, country blues en western swing wordt voortgebracht door de groep jonge mannen met in het midden Pokey LaFarge. Volgens hem: 'It’s not retro music. It’s American music that never died.'"

Pokey LaFarge

Donderdag 4 juni 2015: De Oosterpoort, Groningen
Vrijdag 5 juni 2015: Paradiso, Amsterdam

Zaterdag 6 juni 2015: Naked Song Festival, Eindhoven
Zondag 7 juni 2015: Doornroosje, Nijmegen