Spring naar de content

Overzicht: welke wedstrijden mag u niet missen dit weekend?

Het is spannend in Parijs. Zaterdag staat de finale van Roland Garros voor de vrouwen op de agenda. Serena Williams speelt tegen de als dertiende geplaatst Lucie Safarova. Williams gaat op jacht naar haar twintigste grandslamtitel terwijl het voor Safarova de eerste keer is dat ze uitkomt in de eindstrijd van een grandslamtoernooi. Het kan de derde grandslamtitel op rij voor Williams worden na eerdere triomfen bij de US Open en het Australian Open. Ze won de Open Franse titelstrijd eerder in 2002 en 2013. Met een nieuwe eindzege in Parijs komt Williams weer wat dichter bij de Duitse recordhoudster Steffi Graf, die haar loopbaan met 22 grandslamtitels beëindigde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Zaterdagmiddag hervat de halve finale tussen Novak Djokovic en Andy Murray. Vrijdagavond werd dat vanwege onweer gestaakt bij een stand van 2-1 in sets voor Djokovic en 3-3 in de vierde set. De winnaar speelt zondag tegen Stan Wawrinka. De Zwitser won vrijdag in de halve finale van de Franse publiekslieveling Jo-Wilfried Tsonga, die als veertiende was geplaatst, in vier sets: 6-3 6-7 (1) 7-6 (3) 6-4.  In de kwartfinale versloeg Wawrinka verrassend dinsdag zijn befaamde landgenoot Roger Federer. Het is voor hem de eerste keer dat hij in de finale van Roland Garros staat. Beide finales zijn te zien op NOS en Eurosport.

Grote finale
In Berlijn is het zaterdagavond showtime. Na een lang en enerverend voetbalseizoen in de Champions League beginnen Barcelona en Juventus aan de grote finale. De Spaanse ploeg is de torenhoge favoriet, vooral dankzij het offensieve supertrio Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar. De Italiaanse defensie, zonder de geblesseerde steunpilaar Giorgio Chiellini, zal boven zichzelf moeten uitstijgen om de zeer trefzekere MSN-linie van scoren af te houden. U kunt bij de NOS de finale van de Champions League zien.

Lionel Messi tijdens de training voor de UEFA Champions League finale.
Lionel Messi tijdens de training voor de UEFA Champions League finale.

Moeilijk weekend
Zondag rijdt Max Verstappen de Grand Prix van Canada. Hij moet rekening houden met een moeilijk raceweekend. De Nederlandse Formule 1-coureur worstelde op de eerste trainingsdag met zijn Toro Rosso-bolide. “De eerste vrije training ging zo slecht nog niet”, vertelt Verstappen op zijn site. “De tiende plek was een mooi resultaat. Voor de tweede training hebben we de auto flink veranderd, maar dat pakte niet goed uit.” In de verregende tweede trainingssessie kwam de zeventienjarige niet verder dan de zestiende plaats. Verstappen wordt als straf voor zijn crash in Monaco na de kwalificatie vijf plaatsen teruggezet in de startvolgorde. Als hij besluit zijn vijfde Renault-motor van het seizoen te gebruiken, komen daar nog tien plaatsen bij. “Het wordt een moeilijk weekend”, voorspelt de coureur. “We hebben nog veel te doen, maar gelukkig weten we welke kant we uit moeten.”

HP max verstappen

Lewis Hamilton was ook tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada de snelste man. De Britse Formule 1-coureur van Mercedes rondde het Circuit Gilles Villeneuve in 1.15,988 en was drie tienden van een seconde sneller dan de Ferrari’s van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen. Max Verstappen was 1,7 seconden achter Hamilton zestiende. De GP van Canada is op Veronica te volgen.

Wielrenliefhebbers kunnen zondag nog kijken naar het Critérium du Dauphiné. De achtdaagse rittenkoers gaat van start met een vlakke etappe naar Albertville.