Spring naar de content

Wawrinka verslaat Djokovic in finale Roland Garros

De Zwitserse tennisser Stan Wawrinka heeft zondag de finale van de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros gewonnen. Wawrinka was in vier sets de baas over de Serviër Novak Djokovic, de nummer één van de plaatsingslijst. De setstanden waren 4-6 6-4 6-3 6-4.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Djokovic stond voor de derde keer in de finale in Parijs, maar verloor vorig jaar en in 2012 van Rafael Nadal. De 28-jarige Serviër won vijf keer de Australian Open, waaronder dit jaar. In 2011 won hij Wimbledon en de US Open. Vorig jaar boekte hij zijn tweede zege op het gras van Wimbledon.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Grandslamzege
Wawrinka speelde zijn tweede grandslamfinale en stond voor de eerste keer in de finale van Roland Garros. In de kwartfinale zorgde de mondiale nummer negen voor een persoonlijke primeur door zijn landgenoot Roger Federer te verslaan op een grandslam. Op de Australian Open boekte de 30-jarige Wawrinka vorig jaar zijn eerste grandslamzege tot dusver.

Djokovic feliciteert Wawrinka met het winnen.
Djokovic feliciteert Wawrinka met het winnen van Roland Garros,

Onderwerpen