Spring naar de content

Pitch en Mysteryland schrappen optreden Ten Walls na homofobe uitspraken

Pitch Festival en Mysteryland hebben, net als andere muziekfestivals waarop de uit Litouwen afkomstige dj/producer Ten Walls deze zomer op zou treden, zijn optreden geannuleerd. Reden daarvoor zijn de homofobe uitspraken die de DJ dit weekend plaatste op zijn Facebookpagina.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

De DJ noemde homoseksuelen onder meer 'een ander ras' die 'in de goede jaren negentig nog werden gerepareerd', vergeleek homoseksualiteit met het misbruik in de katholieke kerk en vertelde over een collega die moeite had met zijn homofobe houding. "Toen ik hem vroeg wat hij zou doen als de browny van zijn 16-jarige zoon uit elkaar zou worden gescheurd door zijn vriend, was hij stil." Het bericht op Facebook werd na een storm van kritiek alweer snel verwijderd, maar bleef niet onopgemerkt. Vele festivalbezoekers van over de hele wereld eisten dat de optredens van Ten Walls zouden worden gecanceld, omdat dit gedrag niet getolereerd mag worden.

Festivalorganisator Mojo, verantwoordelijk voor de organisatie van Pitch Festival, zegt in een verklaring: "'Vanwege recente uitspraken van Ten Walls met betrekking tot homoseksualiteit, hebben we besloten zijn show op Pitch Festival te annuleren. We willen er geen misverstand over laten bestaan dat Pitch een festival is voor iedereen. We zijn tegen iedere vorm van discriminatie, op en buiten ons festivalterrein. Uitspraken als deze staan zo ver van ons af dat we deze act niet op ons festival hoeven te zien."