Spring naar de content

Eindexpo 2015: het geweld van Jip Piet

Honderden studenten studeren deze zomer af aan een van de vele kunstopleidingen die Nederland telt, klaar om aan de slag te gaan als beroepskunstenaar. HP/De Tijd licht de komende maand elke week vier aanstaande alumni uit – vier jonge kunstenaars die vol trots hun eindexamenwerk aan de wereld willen laten zien. Vandaag: Jip Piet (Amersfoort, 1988) studeert met zijn eindproject Some Of The Good Old Ultra Violence af als illustrator aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Over zijn afstudeerproject
“There is no violence, the explosion of galaxies is violent…the birth of a child is violent…Life is violent; the circulation of blood, the heart beating, all this is violent. But there are two types of violence: creative and destructive.”

Some Of The Good Old Ultra Violence is een tweedelige publicatie die ik heb samengesteld gedurende een periode van twee jaar, waarin zowel de theorie als het werk worden blootgesteld – bestaande uit een samensmelting van gedachten en theorieën over de waanzin van de zoektocht naar vrijheid. En ook: de mogelijkheden van spirituele zelfontwikkeling binnen de systemen waarin we ons noodgedwongen bevinden.”

Meer werk van Jip Piet vindt u hier.

Some Of The Good Old Ultra Violence
Jip Piet
Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag
2015

foto01_hpdetijd foto02_hpdetijd Foto03_hpdetijd foto04_Hpdetijd Foto05_hpdetijd