Spring naar de content

De take-off van Breda International Airport (**)

Wekelijks gaat Thom Goderie op expeditie in de natuurlijke habitat van de Nederlandse socialite, en onderwerpt hij premières, vernissages en andere feestelijkheden aan een smakelijke analyse. Deze week: Breda International Airport.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thom Goderie

De groep Nederlanders met een privéjet is al niet groot; de groep met een eigen vliegveld is nog kleiner. Voormalig vastgoedman Stef Have behoort wel tot die geluksvogels.

Burgemeester Roosendaal Jacques Niederer met Piloten(zonnebrillen)
Burgemeester Roosendaal Jacques Niederer. Het is net Onassis met piloten(zonnebrillen)

In 2008 kocht Have een pittoresk grasveld dat langs de A58 lag, en tot dan toe in handen was van dertien Brabantse gemeenten, de KVK en een aantal plaatselijke industriëlen. Een paar jaar verder verzorgt de speciaal voor de gelegenheid uit Parijs ingevlogen minister van Economische Zaken Henk Kamp de ‘take-off’ van het Air Parc. Dit bedrijvencomplex is gelegen aan de start- en landingsbaan. Breda International Airport is een feit.

Minister Henk Kamp: “Dit is een historische dag, niet alleen al omdat Martin Schröder (oprichter Martinair – red.) aanwezig is, hij is op zich al historie. In 1909 vertrok vanaf deze plek het eerste bemande vliegtuig in Nederland.”

Burgemeester Halderberge  Giel Janssen, Martin(air) Schröder & Wethouder Jan Akkermans (Vlnr.)
Burgemeester Giel Janssen (van Halderberge), Martin(air) Schröder en wethouder Jan Akkermans (v.l.n.r.)

Luchtvaartpionier Schröder is tegenwoordig ambassadeur van Breda International Airport. Zijn liefde voor deze plek is zo groot dat hij zelfs bij zijn volgend jaar geplande ruimtereis (als proefkonijn) een kiekje gaat maken van de Airport vanuit het heelal. Breda, we have a problem!

CEO Jan De Rijk Logistics Sebastiaan Scholte(L) & Burgemeester Breda Paul Depla(R) met geheime camera
CEO van Jan De Rijk Logistics Sebastiaan Scholte (l) en burgemeester van Breda Paul Depla (r), hier met geheime camera. (Zou hij spioneren voor de Russen?)

Burgemeester van de gemeente Halderberge Giel Janssen is trots op Stef Have en had speciaal voor de gelegenheid een das met vliegtuigjes aangedaan. Jammer is wel dat ondernemer Have de gemeente als inwoner gaat verlaten. Zijn kapitale villa, grenzend aan de luchthaven met privéhangar staat namelijk te koop. Mocht u geïnteresseerd zijn: de vraagprijs is aan te vragen. Daarvoor krijgt u natuurlijk wel de nodige geluidsoverlast.

Eindoordeel:
Stef Have is een hoogvlieger als gastheer en als ondernemer. Dit regionale evenement steeg door zijn enthousiasme en de komst van de Minister tot een haast international niveau.

tompoes2

Ondernemer Stef Have(L) & Minister Economische Zaken Henk Kamp(R) voor een Privé Jet
Ondernemer Stef Have (l) hier met minister Kamp