Spring naar de content

Zo #distractinglysexy zijn vrouwelijke wetenschappers echt

De opmerkelijke uitspraken van Nobelprijswinnaar en biochemicus Tim Hunt op een wetenschapsconferentie in Zuid-Korea deden de afgelopen week heel wat stof opwaaien. Met een uitgestreken gezicht verklaarde Hunt een voorstander te zijn van gescheiden laboratoria, omdat vrouwen in een lab volgens hem teveel af zouden leiden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Paul Geraedts

Ze zouden, gevoelig als ze zijn, namelijk wel eens verliefd kunnen worden op een mannelijke wetenschapper, hetgeen volgens Hunt automatisch resulteert in tranen wanneer het werk van de vrouwelijke laborant bekritiseerd wordt. Voor een rationeel man (want: wetenschapper) een nogal boude en ongegronde hypothese die op veel kritiek kon rekenen vanuit de wetenschap en ver daarbuiten.

Maar karakter heeft Hunt wel. Want de oude rot in het vak blijft achter zijn uitspraken staan. Hij bood zijn excuses aan, noemde het ‘een uit de hand gelopen grapje’, maar is nog steeds voor een seksescheiding op de laboratoriumvloer. Het ouderwetse heerschap nam overigens gisteren zelf ontslag. Hetgeen misschien ook niet per se nodig was, maar ach, de man is ook al 72.

Uiteraard is daarmee de kous nog niet af. Want een dergelijk relletje zorgt er uiteraard voor dat het leger der twitteraars in opperste staat van paraatheid gebracht wordt en het voorval van een ironische context met bijbehorende hashtag voorziet. Onder de noemer #distractinglysexy posten vrouwelijke wetenschappers hoe ontzettend sexy zij doorgaans flaneren tussen de bunsenbranders, petrischaaltjes reageerbuizen en bij het verrichten van veldwerk.

Hieronder een greep uit de geestige afbeeldingen en spitsvondige vondsten van de vrouwelijke wetenschappers. Maar pas op: deze warme vrijdagmiddag kan nóg warmer worden, en u zou weleens afgeleid kunnen raken van uw belangrijke werk.

 

Onderwerpen