Spring naar de content

Overzicht: welke wedstrijden mag u niet missen dit weekend?

Rosmalen is het podium van het grastennistoernooi Topshelf Open. Door de regen moesten wat wedstrijden later beginnen. In de halve finale bij de vrouwen stonden de Servische Jelena Jankovic en de Zwitserse Belinda Bencic tegenover elkaar. De Zwitserse tiener, achttien jaar pas, brak zowel in de eerste als de tweede set direct de service van de Servische, die opvallend veel fouten maakte. In de laatste game maakte Jankovic vier fouten op rij, waardoor Bencic zich makkelijk plaatste voor de finale. Ze versloeg de als tweede geplaatste Jankovic in twee sets: 6-3 6-3.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

In de eindstrijd kan ze Kiki Bertens ontmoeten, als de Nederlandse zaterdag weet te winnen van Camila Giorgi. Ook Robin Haase speelt zaterdag nog in de halve finale tegen de Fransman Nicolas Mahut. Michaëlla Krajicek werd woensdag in de tweede ronde uitgeschakeld door  de Italiaanse Camila Giorgi. U kunt het Topshelf Open volgen bij de NOS op NPO1.

Bombastische show
De Europese Spelen zijn in Bakoe in Azerbeidzjan begonnen. Vrijdag werden de Spelen officieel geopend met een bombastische show. Taekwondoka Reshmie Oogink droeg de Nederlandse vlag in het gloednieuwe Olympisch Stadion van Bakoe. Het indrukwekkende bouwwerk zat vol met ruim 68.000 toeschouwers, die verspreid waren over vijf ringen. De Europese Spelen duren nog tot en met zondag 28 juni.

Taekwondoka Reshmie Oogink draagt de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Europese Spelen.
Taekwondoka Reshmie Oogink draagt de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Europese Spelen.

Nederland scoort al goed. De Nederlandse tafeltennissters hebben hun eerste wedstrijd zaterdag gewonnen. Servië werd in de landenwedstrijd moeiteloos verslagen met 3-0. In de kwartfinale ontmoet Nederland Polen of Luxemburg. Triatlete Rachel Klamer heeft de zilveren medaille veroverd. De Zwitserse Nicola Spirig won het goud.

Nicola Spirig (M), Lisa Norden (R) en Rachel Klamer (L) op het podium.
Nicola Spirig (M), Lisa Norden (R) en Rachel Klamer (L) op het podium.

Zaterdag staan nog synchroonzwemmen, volleybal en waterpolo op het programma. Op zondag kunt u kijken naar synchroonzwemmen, tafeltennis, turnen, karate, kanovaren en waterpolo. De wedstrijden zijn te volgen via deze link.

Wielrennen
Wielerliefhebbers komen goed aan hun trekken dit weekend. Het Criterium du Dauphiné en de Ronde van Zwitserland worden zaterdag en zondag gereden. Zaterdag start de Ronde van Zwitserland met een proloog van 5,1 kilometer in Risch-Rotkreuz. De Nederlandse wielerploeg LottoNL-Jumbo gaat met grote plannen naar de Ronde van Zwitserland. De kopmannen Robert Gesink en Laurens ten Dam hebben zich met een hoogtestage in de Verenigde Staten voorbereid op de Ronde van Frankrijk maar willen al in Zwitserland oogsten. Gesink gaat voor een plek bij de beste tien, kondigde hij aan.  Voor Laurens ten Dam is het klassement in Zwitserland minder belangrijk, hij hoopt vooral een paar goede bergritten te rijden. De twee kopmannen van LottoNL-Jumbo krijgen steun van Tom Van Asbroeck, Sep Vanmarcke, Tom Leezer, Bert-Jan Lindeman, Mike Teunissen en Paul Martens.

Michele Scarponi, Vincenzo Nibali met de gele trui, Andrew Talansky enAlejandro Valverde tijdens de zevende etappe in het Critérium du Dauphine.
Michele Scarponi, Vincenzo Nibali met de gele trui, Andrew Talansky enAlejandro Valverde tijdens de zevende etappe in het Critérium du Dauphiné.

Vrijdag won Rui Costa de zesde etappe in het Critérium du Dauphiné. De Portugese wielrenner was de slimste van een kopgroepje van vier, dat veel tijd pakte op de mannen in de top van het klassement. De Italiaan Vincenzo Nibali pakte het geel. Het Critérium gaat zaterdag van Montmélian naar Saint-Gervais Mont Blanc en zondag verder naar Modane Valfréjus.