Spring naar de content

Mahut en Giorgi winnen Topshelf Open in Rosmalen

Nicolas Mahut heeft zondag voor de tweede keer in zijn loopbaan het ATP-tennistoernooi van Rosmalen gewonnen. De 33-jarige Fransman was in de finale in twee sets de baas over David Goffin. Mahut versloeg de als tweede geplaatste Belg met 7-6 (1) 6-1.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

In de halve finale schakelde Mahut zaterdag nog Robin Haase uit. Dat vergde drie sets. Tegen Goffin had de Fransman het alleen in de eerste set lastig. Daarin viel geen enkele break. In de tiebreak was Mahut echter oppermachtig (7-1) en die lijn trok hij door in de tweede set. Mahut was in 2013 ook al de beste in Rosmalen. Toen versloeg hij de Zwitser Stan Wawrinka (6-3 6-4).

Nicolas Mahut in actie tegen David Goffin tijdens de finale  van het Topshelf Open  in Rosmalen.
Nicolas Mahut in actie tegen David Goffin tijdens de finale van het Topshelf Open in Rosmalen.

Bij de vrouwen won Camila Giorgi, het is haar eerste WTA-titel. De Italiaanse tennisster was in de finale op het gras van Rosmalen in twee sets te sterk voor Belinda Bencic. Giorgi versloeg de Zwitserse met 7-5 6-3.

Baas
Giorgi stond drie keer eerder in een finale van een WTA-toernooi, maar wist toen steeds niet te winnen. Dat lukte haar zondag tegen de als vierde geplaatste Bencic wel. De 23-jarige Italiaanse was zelf een plek lager ingeschaald. Ze bereikte de finale door onder anderen de twee Nederlandse vrouwen in het enkelspel te verslaan. In de tweede ronde was Giorgi Michaëlla Krajicek de baas. Zaterdag moest Kiki Bertens er in de halve finales aan geloven.

Camilia Giorgi uit Italie wint de finale van Topshelf tennistoernooi van de Zwitserse tennisster Belinda Bencic. Rechts haar vader en coach Sergio.
Camilia Giorgi uit Italië wint de finale van Topshelf tennistoernooi van de Zwitserse tennisster Belinda Bencic. Rechts haar vader en coach Sergio.