Spring naar de content

In beeld: hoeveel zou dat eigenlijk kosten, een Jurassic Park?

Jurassic World, de nieuwste Jurassic Park film, breekt alle records. De film bracht in het eerste weekend in de bioscopen, afgelopen weekend, een recordopbrengst van 455 miljoen euro op. De opbrengst in Amerika is het hoogste bedrag dat een film ooit ophaalde in het eerste weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Jurassic World is voor velen een stukje nostalgie. In 1993 bracht Steven Spielberg met zijn Jurassic Park namelijk een spectaculaire bioscoopervaring aan de man. En nu, vijftien jaar na de laatste film uit de Jurassic-reeks, is dat er weer. De film werd gemaakt voor 150 miljoen dollar en wederom speelt het verhaal zich af in het attractiepark Jurassic Park. Natuurlijk werd daarvoor een filmset gebruikt, aangevuld met digitale effecten. Maar: hoe duur is het nu om zo’n themapark in het echt te maken? (Ervan uitgaande dat dinosauriërs, net als in de films, zijn teruggekeerd op Aarde.) Een echt fan zocht het uit.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap