Spring naar de content

Cultuuragenda: Toneelacademie Maastricht, Midzomernacht in de Hortus & Dick Matena

Elk weekend selecteert HP/De Tijd drie culturele evenementen die een bezoek waard zijn. Deze week: de voorstelling Over het uitsterven van soorten - deel #1 van de Toneelacademie Maastricht, een bijzonder midzomernachtfeest in de Hortus Botanicus in Leiden en een overzichtstentoonstelling van striptekenaar Dick Matena in Museum Meermanno in Den Haag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Over het uitsterven van soorten - deel #1
Over het Uitsterven Van Soorten – deel #1 is het eerste deel van een drieluik over uitsterven. Dit deel is gebaseerd op het levensverhaal van de variétéartiest Charles 'Charlie op de bal' Matla - de overgrootvader van aanstormend regietalent en regisseur van deze voorstelling Jip Vuik - en op het uitsterven van de mammoet, de ammoniet en het verdwijnen van het variététheater. Drie artiesten brengen al balancerend, jonglerend, zingend en spelend een tragikomische show over mammoeten, kimono’s en mislukte wetenschappers. Ze brengen ons bij de basis van het uitsterven en tonen al ploeterend een vaststaande afloop: het uitsterven van al uitgestorven soorten.

Over het uitsterven van soorten - deel #1 van de Toneelacademie Maastricht is op zondag 21 juni te zien in Vlaams cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam. Aanvang: 14:30 uur. Meer informatie vindt u hier.

over_het_uitsterven_van


> Midzomernachtfeest in de Hortus
De Hortus Botanicus in Leiden bestaat dit jaar 425 jaar. Een mooie aanleiding om deze botanische tuin eens te bezoeken, bijvoorbeeld tijdens midzomernacht. Traditiegetrouw wordt in de Leidse Hortus dan het Midzomernachtfeest georganiseerd. Carolus Clusius en Dirck Cluyt lopen rond om te vertellen over de Hortus uit 1590, het Viswijvenkoor brengt liederen over de zee ten gehore en de Leidse Sterrewacht vertelt u meer over het oneindige sterrenstelsel boven ons hoofd - en laat het u ook zien.

Het Midzomernachtfeest in de Hortus Botanicus van Leiden. Zondag 21 juni 2015, aanvang: 19:30 uur. Meer informatie vindt u hier.

Dick Matena
Museum Meermanno in Den Haag eert deze zomer striptekenaar Dick Matena (1943) met een grote tentoonstelling ‘Dick Matena. Getekend leven’. Deze tentoonstelling laat aan de hand van ruim 200 originele tekeningen en schetsen, boeken en brieven, Matena’s veelzijdigheid, zijn ongelooflijk grote productie en zijn vernieuwingsdrift zien. Dick Matena’s werk varieert van humoristische jeugdstrips tot controversiële strips voor volwassenen. Zijn meest vernieuwende invloed op de stripwereld ligt in zijn bewerkingen van Nederlandstalige literaire meesterwerken. Bij de tentoonstelling verschijnt een rijk geïllustreerd tentoonstellingsmagazine van 160 pagina’s geschreven door o.a. stripkenner Rob van Eijck.

De tentoonstelling Dick Matena. Getekend leven is nog tot en met 27 september te zien in Museum Meermanno in Den Haag. Meer informatie over deze tentoonstelling vindt u hier.