Spring naar de content

Eindexpo 2015: Hilde Onis

Honderden studenten studeren deze zomer af aan een van de vele kunstopleidingen die Nederland telt, klaar om aan de slag te gaan als beroepskunstenaar. HP/De Tijd licht de komende maand elke week vier aanstaande alumni uit – vier jonge kunstenaars die vol trots hun eindexamenwerk aan de wereld willen laten zien. Vandaag: Hilde Onis (Winterswijk, 1994) studeert met vier verschillende eindopdrachten af aan AKI/ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, afstudeerrichting: Fine Art Sculpture.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Over haar afstudeerwerk
“Mijn werk ontspringt uit een fascinatie voor onbewuste relaties die mensen vormen met levenloze objecten: een bed is niet alleen een bed, het is de plek waar je een groot deel van je leven doorbrengt; een ding dat je lichaamssappen opneemt en een plek waar je slaapdronken met korstjes in je ogen naar een ander lichaam reikt.
“We kunnen niet bestaan zonder opbjecten. We brengen meer tijd door met objecten dan met personen. We nemen rugzakken vol spullen mee van huis om ons veilig te voelen in een vreemde omgeving, maar dingen blijven dingen.
“Mijn werk bestaat vaak uit grotere installaties, (vaak met invloeden van beweging, licht of geur), waarin ik herkenbare voorwerpen vervorm, contextueel verplaats of ingrijp in hun alledaagsheid.
“Soms begint een beeld of installatie bij een observatie en het schrijven van een tekst, en soms probeer ik zo persoonlijk mogelijk vanuit mijn eigen verleden te werken. Vaak streef ik ernaar om het idee te belichten dat er zojuist iets ingrijpends is gebeurd maar dat alle personen die het besloeg net vertrokken zijn.”

Meer werk van Hilde Onis vindt u hier.

Hilde Onis
AKI/ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Enschede
2015

huisbewerkt3
45 kg of backbreaking adolescence
huisbewerkt5
45 kg of backbreaking adolescence
huisbewerkt7
45 kg of backbreaking adolescence
box1
672 Toy Cars
box2
672 Toy Cars
matras1
I watch you secretly
matras2
I watch you secretly
trui1
Zonder titel
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zonder titel