Spring naar de content

Achtste plek en punten voor Verstappen

Max Verstappen heeft zondag voor de tweede keer punten gepakt in de Formule 1. De Nederlandse coureur kwam als achtste over de streep in de Grote Prijs van Oostenrijk. Dat leverde hem vier punten op in de strijd om het kampioenschap. De Duitser Nico Rosberg won in zijn Mercedes de race.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Verstappen leverde in de slotfase van de race een verwoed gevecht met Pastor Maldonado. De Venezolaan wist met zijn Lotus lange tijd niet voorbij de Nederlander in de Toro Rosso te komen en maakte vijf ronden voor de streep zelfs een forse stuurfout. In de voorlaatste ronde sloeg Maldonado echter alsnog toe. Op het rechte stuk vloog hij in een doldwaze actie bijna van de baan, maar wist dankzij een correctie toch voorbij de jonge Nederlander te komen. Die zakte daardoor op de valreep nog van de zevende naar de achtste plek.

Verstappen pakte eerder dit jaar in Maleisië de zevende plaats, goed voor zes punten in het kampioenschap.

Rosberg wint
Voorin had Rosberg geen moeilijke dag. Na een vliegende start vanaf de tweede plek ging hij als eerste de bocht in. Lewis Hamilton, de leider in het kampioenschap, wist vervolgens niet meer langszij te komen. Het enige moment waarop Rosberg niet aan kop lag, was na een iets vroegere pitstop ten opzichte van zijn concurrenten.

Fernando Alonso en Kimi Räikkönen vlogen al in de tweede bocht van de eerste ronde op spectaculaire wijze uit de race op de Red Bull Ring in Spielberg. De Fin belandde bovenop de wagen van de Spanjaard, die daardoor opnieuw geen punten wist te pakken en op nul blijft steken.