Spring naar de content

India viert eerste dag van de yoga

De eerste internationale dag van de yoga is zondag met name in India een groot succes geworden. Onder leiding van premier Narendra Modi deden zo’n 37.000 Indiërs mee aan een 35 minuten durende sessie op de Rajpath, de grote boulevard in de hoofdstad New Delhi.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Yogaminister
Premier Modi zorgde er vorig jaar voor dat de Verenigde Naties 21 juni uitriepen tot internationale dag van de yoga. De regeringsleider is een groot voorstander van het hindoeïstische gebruik. Hij benoemde onder meer een minister voor Yoga en Traditionele Medicijnen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Modi wil met de benoeming niet alleen yoga maar ook traditionele, alternatieve medicijnen promoten. India streeft ernaar zijn aandeel in de wereldwijde markt voor alternatieve medicijnen te vergroten. Daar gaat naar schatting 80 miljard euro in om. “Ons systeem moet de massa bereiken”, zei yogaminister Shripad Naik destijds.

Record
De sessie in New Delhi is voorgedragen om opgenomen te worden in de Guinness World Records als de yoga-oefening met de meeste deelnemers ooit. Het vorige record dateert van 2005, toen in Gwalior bijna 30.000 mensen meededen. Ook buiten de hoofdstad werd door veel mensen aan yoga gedaan.

Onderwerpen