India viert eerste dag van de yoga

De Redactie 21 jun 2015 Sport

De eerste internationale dag van de yoga is zondag met name in India een groot succes geworden. Onder leiding van premier Narendra Modi deden zo’n 37.000 Indiërs mee aan een 35 minuten durende sessie op de Rajpath, de grote boulevard in de hoofdstad New Delhi.

Yogaminister
Premier Modi zorgde er vorig jaar voor dat de Verenigde Naties 21 juni uitriepen tot internationale dag van de yoga. De regeringsleider is een groot voorstander van het hindoeïstische gebruik. Hij benoemde onder meer een minister voor Yoga en Traditionele Medicijnen.

Modi wil met de benoeming niet alleen yoga maar ook traditionele, alternatieve medicijnen promoten. India streeft ernaar zijn aandeel in de wereldwijde markt voor alternatieve medicijnen te vergroten. Daar gaat naar schatting 80 miljard euro in om. “Ons systeem moet de massa bereiken”, zei yogaminister Shripad Naik destijds.

Record
De sessie in New Delhi is voorgedragen om opgenomen te worden in de Guinness World Records als de yoga-oefening met de meeste deelnemers ooit. Het vorige record dateert van 2005, toen in Gwalior bijna 30.000 mensen meededen. Ook buiten de hoofdstad werd door veel mensen aan yoga gedaan.

Reageer op artikel:
India viert eerste dag van de yoga
Sluiten