Spring naar de content

Mirjam van Hengel schrijft biografie Remco Campert

Mirjam van Hengel werkt aan een biografie over schrijver, dichter en columnist Remco Campert. Dat laat uitgeverij De Bezige Bij maandag weten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Van Hengel is geen onbekende in de wereld van de poëzie. Eerder was zij onder meer poëzieredacteur bij uitgeverij Querido, schreef ze als literair journalist/criticus voor diverse media en schreef zij het gelauwerde boek Hoe mooi alles over Leo en Tineke Vroman. Ook is zij directrice van het Amsterdam Poëziefestival.

Remco Campert (1929) is de éminence grise van de Nederlandse literatuur. Hij schreef klassiekers als Het leven is vurrukkulluk, Het gangstermeisje en Liefdesschijnbewegingen en is al decennialang een van de meest gelezen dichters van Nederland. Bekende gedichten van zijn hand zijn Credo, Lamento en Licht van mijn leven. Campert werd onder meer onderscheiden met de P.C. Hooftprijs (1976), de Gouden Ganzenveer (2011) en de Prijs der Nederlandse Letteren (2015.)

De biografie verschijnt naar verwachting eind 2017. Remco en Deborah Campert verlenen hun volledige medewerking aan het boek.

Naamloos
Mirjam van Hengel ondertekent, in bijzijn van Remco Campert, het contract voor de biografie over diens leven. (Foto: De Bezige Bij.)

Beeld: ANP