Spring naar de content

Duitsland, Japan, Engeland en VS in halve finales WK Vrouwenvoetbal

Titelverdediger Japan heeft zaterdag in Edmonton de halve finales bereikt bij het WK voetbal voor vrouwen. De Aziatische ploeg versloeg Australië met 1-0. Het verdiende doelpunt viel pas in de 87ste minuut en kwam op naam van Mana Iwabuchi. Japan schakelde afgelopen dinsdag in de achtste finales Nederland met 2-1 uit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

In de strijd om een plaats in de finale speelt Japan woensdag tegen Engeland. Dat land won zaterdag met met 2-1 van Canada. De Engelse vrouwen scoorden twee keer in korte tijd. Jodie Taylor maakte een doelpunt in de elfde minuut. Slechts drie minuten later volgde Lucie Bronze haar voorbeeld. De Canadese Christine Sinclair wist in de 42ste minuut te scoren, maar de gelijkmaker bleef uit.

In de eerste halve finale komt Duitsland dinsdag tegen Verenigde Staten uit. De finale van het WK Vrouwenvoetbal is zondag 5 juli.