Spring naar de content

Williams gaat voor Serena Slam, Federer droomt van Wimbledon

Serena Williams verdween na haar triomf begin deze maand op Roland Garros drie weken lang min of meer uit beeld. De 33-jarige tennisdiva wilde zich in alle rust voorbereiden op Wimbledon en koos voor haar specifieke trainingen enkele Amerikaanse grasbanen uit. Williams wil in Londen niets aan het toeval overlaten. Ze aast op het ‘Serena Slam’, oftewel haar vierde triomf op rij bij een grandslamtoernooi. De titels bij het US Open (2014), het Australian Open (2015) en de Open Franse titelstrijd (2015) heeft de onbetwiste nummer één van de wereld al in bezit. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Mocht Williams voor de zesde keer Wimbledon winnen, wacht haar een nieuwe uitdaging. Ze kan dan voor de eerste keer sinds de Duitse Steffi Graf in 1988 vier grandslams in één kalenderjaar winnen. Dan zou ze dus ook het US Open nog moeten binnenhalen. Ze blijft nuchter eronder: “Ik leef bij de dag, laat ik eerst hier op Wimbledon maar eens zegevieren.”

Roger Federer denkt nog lang niet aan zijn pensioen
Roger Federer denkt nog lang niet aan zijn pensioen

Roger Federer denkt op 33-jarige leeftijd nog lang niet aan zijn pensioen. Sterker nog, de Zwitserse toptennis durft aan de vooravond van Wimbledon zelfs hardop te dromen van zijn achttiende grandslamtitel. “Ik heb, denk ik, zelfs nog nooit zo’n goede voorbereiding gehad als dit jaar”, concludeerde de zevenvoudige winnaar op het heilige gras in Londen. Zijn achtste eindzege vorige week zondag op het grastoernooi in Halle heeft Federer in alle opzichten gesterkt. “Dat heeft me het extra vertrouwen gegeven dat ik waarschijnlijk nodig zal hebben om hier op Wimbledon opnieuw de titel te winnen.” Federer veroverde in 2012 in Londen zijn laatste trofee bij een grandslamtoernooi. Vorig jaar was hij op Wimbledon dicht bij een nieuwe triomf. De Serviër Novak Djokovic was hem echter in een meeslepende vijfsetter de baas.

Openingsdag
Maandag start Wimbledon. Van de vier Nederlandse deelnemers aan het enkelspel komt op de openingsdag alleen Richèl Hogenkamp in actie. Kiki Bertens, Robin Haase en Igor Sijsling hebben maandag nog vrij. De als eerste geplaatste titelverdediger Novak Djokovic is de eerste speler die het centrecourt zal betreden. Hij speelt om 14.00 uur Nederlandse tijd tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber.