Spring naar de content

D66 wil toch onderhandelen over belastingplan

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

D66 gaat toch verder onderhandelen met de regeringscoalitie en met drie andere oppositiepartijen over een hervorming van het belastingstelsel. D66-leider Alexander Pechtold heeft dat maandag bekend gemaakt na overleg met zijn fractie.

Pechtold zei vorige week aan het einde van een Kamerdebat met premier Mark Rutte nog dat hij zich wilde beraden op verder onderhandelen. Hij miste de ambitie bij het kabinet om echt tot een hervorming te komen. Rutte sprak na dat debat de verwachting uit dat Pechtold wel zou bijdraaien en alsnog zou komen praten.

De onderhandelingen gaan nu maandagavond verder, op het ministerie van Financiën bij staatssecretaris Eric Wiebes. “Ik voel me als D66’er verplicht een ultieme poging te doen om te zorgen dat de werkgelegenheid in de kwetsbare economie aantrekt”, zei Pechtold maandag na het fractieberaad.

“Ik ga vanavond praten. Maar ik merk wel bij de fractie dat er weinig vertrouwen is dat er naast lastenverlichting ook echt aandacht is om banen te creëren.” Het kabinet heeft besloten hoe dan ook de belastingen te verlagen met 5 miljard euro, maar voor een echte hervorming is steun van meerdere oppositiepartijen nodig.