Spring naar de content

Schokkend: krokodillen Hermès bruut gedood

202.857 euro voor een krokodillenleren tas. Dat is de prijs van de duurste tas ter wereld, die onlangs werd geveild in Hong Kong. De tas van Hermès, een Birkin, wordt alleen allerminst diervriendelijk gemaakt. Activisten van PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) ontdekten dat de krokodillen en alligators die Hermès gebruikt op inhumane wijze worden geslacht en behandeld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sebas Bouquet

De prijzige Hermèstassen zijn maar wat populair bij beroemdheden. Toch zijn het de krokodillen die de hoogste prijs betalen. De PETA-activisten gingen undercover bij het merk in Zimbabwe en de Verenigde Staten. Daar wordt aangetoond dat de dieren uiterst wreed worden behandeld.

Niet alleen verblijven de dieren in kleine bakken, in bruin water en tussen hun eigen uitwerpselen. De dieren worden vervolgens hardhandig afgemaakt door medewerkers van de krokodillenboerderij. Nadat er wordt ingehakt op de nek van alligators worden metalen staven in de dieren gestoken om de ruggengraat te verwijderen, terwijl de dieren nog in leven lijken te zijn.

De beelden die PETA maakte van het proces zijn hieronder te zien.

Waarschuwing: de beelden kunnen als zeer schokkend worden ervaren!

Onderwerpen