Spring naar de content

Willem Holleeder wilde Peter R. de Vries laten liquideren

Willem Holleeder had plannen om misdaadjournalist Peter R. de Vries te laten liquideren. Dat meldt NRC Handelsblad vandaag, dat zich baseert op een proces-verbaal van zus Astrid Holleeder.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

De gevreesde topcrimineel zou kort voor zijn aanhouding plannen hebben gemaakt voor acht liquidaties. Volgens zus Astrid Holleeder stond zus Sonja Holleeder ook op de dodenlijst van hun broer. Sonja Holleeder is de weduwe van Cor van Hout, de vroegere compagnon van Willem Holleeder. Cor van Hout werd in 2003 geliquideerd in Amstelveen. Volgens het Openbaar Ministerie is Willem Holleeder de opdrachtgever geweest voor deze moord, net als voor vier andere onderwereldmoorden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ook zijn oude ‘vrienden’ Dick V., Dino S. en Danny K. stonden op het punt om vermoord te worden, evenals de prominente Hells Angels Harrie S. en Ronald H. en Maruf M. – een Bosniër die tussen 2000 en 2006 regelmatig werd gezien met Holleeder. Uit de verklaring van Astrid blijkt dat Danny K. is gewaarschuwd voor de plannen van Holleeder. Ook Dick V. is gewaarschuwd voor de dreiging. In hoeverre Holleeder voorbereidingen had getroffen om zijn plannen uit te voeren, is niet duidelijk.

In september zal de voortgang van het onderzoek weer worden besproken tijdens een openbare zitting. De advocaat van Willem Holleeder, Stijn Franken, wilde niet reageren op de verklaring van Astrid Holleeder. Ook het Openbaar Ministerie geeft, net als de raadsman van Astrid Holleeder, geen commentaar.