Spring naar de content

Dag twee van de Tour: Dennis in het geel naar winderig Neeltje Jans

Na de individuele tijdrit door Utrecht trekken de deelnemers aan de Tour de France zondag richting Zeeland. De finish van de tweede etappe ligt op werkeiland Neeltje Jans. Naar verwachting gaan de sprinters rond 17.30 uur na 166 kilometer fietsen strijden om de ritwinst, al kan de wind mogelijk in de finale nog een beslissende rol spelen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De Australiër Rohan Dennis vertrekt om 13.50 uur in de gele trui uit Utrecht. De 25-jarige wielrenner van BMC troefde zaterdag in de tijdrit over 13,8 kilometer alle favorieten af, onder wie de Nederlandse troef Tom Dumoulin. De Limburger mag als nummer twee van het jongerenklassement, achter Dennis, zondag wel in de witte trui rijden. Het groene tricot zit om de schouders van Tony Martin, de Duitse tijdritspecialist die in Utrecht werd geklopt door Dennis.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Waaiers
Via Rotterdam, de stad die in 2010 nog de voorkeur kreeg boven Utrecht voor het organiseren van Le Grand Départ, belanden de renners in het winderige Zeeland. De laatste 40 kilometer voeren langs de kustlijn, waar de wind mogelijk voor zogenoemde waaiers kan zorgen.

Zie hier de hele route van de Tour de France 2015:

Bron: http://www.letour.fr/
Bron: http://www.tourdefrance-2015.com/