Spring naar de content

Hamilton wint voor eigen publiek GP van Engeland

Lewis Hamilton heeft zondag voor eigen publiek onder natte omstandigheden de Grote Prijs van Groot-Brittannië gewonnen. De Britse WK-leider liet op het circuit van Silverstone, waar het in de slotfase hard was gaan regenen, zijn stalgenoot van Mercedes Nico Rosberg achter zich. Sebastian Vettel stuurde zijn Ferrari naar de derde podiumplek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De winst van Hamilton, zijn vijfde van het seizoen, kwam niet bepaald zonder slag of stoot. De van poleposition vertrokken regerend wereldkampioen had net als Rosberg een slechte start. Beide coureurs werden ingehaald door het Williams-duo Felipe Massa en Valtteri Bottas. Pas na de eerste serie pitstops greep Hamilton de leiding, die hij alleen nog kortstondig afstond toen hij naar binnen moest voor intermediate-banden, die vanwege de groeven beter geschikt zijn voor de natte omstandigheden.

Max Verstappen crasht in de vierde ronde
Max Verstappen crasht in de vierde ronde

Max Verstappen haalde de finish niet. De coureur van Toro Rosso spinde in de vierde ronde, net nadat de safetycar naar binnen was gegaan. Die was op de baan gekomen na een botsing in de eerste ronde. Daarbij waren Lotus-coureurs Pastor Maldonado en Romain Grosjean en Jenson Button van McLaren betrokken. Zij konden daardoor net als de niet gestarte Felipe Nasr, die problemen met de versnellingsbak had, de rest van de race vanuit de pits bekijken.

Vreemd
“Het was heel vreemd”,  laat Verstappen weten. “We hadden genoeg warmte in de achterbanden en ook de voorbanden waren goed op temperatuur. Ik was net weer vol op het gas gegaan, toen de achterkant van de auto ineens uitbrak. Het lijkt op hetzelfde probleem als dat van gisteren. Ik ging vol in de remmen om een crash te voorkomen. Ik tikte de vangrail nog net aan waarna ik de auto niet in zijn achteruit kreeg. Helaas was dit niet mijn weekend. We moeten nu alles gaan analyseren en sterker terugkomen in Hongarije.”

Technische problemen
Zaterdag  kwam Verstappen nog in de problemen door problemen met zijn bolide. In de trainingen reed hij steevast in de toptien, maar in de kwalificatie haalde hij slechts de dertiende plaats. Via twitter liet hij weten dat de technische problemen waren opgelost.

Naast Verstappen bereikte ook Carlos Sainz van Toro Rosso de eindstreep niet. De Spanjaard lag negende toen zijn bolide vanwege een technisch probleem stilviel.