Komkommerjournaal: de hittegolf, kaas in de koffer & geen nieuws in Eindhoven

De Redactie 5 jul 2015 Leven

Politiek Den Haag is met reces, de nieuwsluwe komkommertijd is weer aangebroken. Wekelijks spit HP/De Tijd voor u door de binnenlandse kranten, en zet het meest irrelevante, nietszeggende en gezapige nieuws op een rij.

2015-07-01 14:39:14 SCHEVENINGEN - Luchtfoto van badgasten op het strand. Met temperaturen boven de 30 graden is het op veel plaatsen in Nederland tropisch warm. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Warm hè?
Het seizoen werd deze week geheel volgens traditie ingeluid: hittenieuws. Er was namelijk sprake van een hittegolf, waarbij drie dagen achteraan de temperatuur boven de 30 graden Celsius lag. En er werd volop geschreven over zon, zee en strand. De NS zette minder treinen in, er kwam meer toezicht op festivalterreinen, er werden hitterecods gevestigd, bandweerlieden en politie-agenten klaagden over verstikkende uniformeren en er waren ijsberen die niet ijsbeerden door de temperatuur. En de Volkskrant riep zelfs een hitteblog in het leven.

gaten-in-zwitserse-kaas-eindelijk-verklaardIk ga op reis, en ik neem mee…
‘Kaas moet mee op vakantie’, kopte de Telegraaf donderdag. Dat was gebleken uit een onderzoek van supermarktketen PLUS. Ook oploskoffie, drop en allerhande broodbeleg zijn favoriet, en mannen nemen vaker bier mee dan vrouwen, zij nemen dan weer thee mee. En een ander nogal opmerkelijke ontdekking: vooral jongeren (tot en met 20 jaar) zijn gehecht aan al dat Nederlandse waar.

 

slapende-verkeersleiders-vertragen-landingGeen advies
De Tour de France startte elders in het land, en de Griekse financiële malaise speelde ook iets te ver buiten de stadsgrenzen. En dus was er vrijdag even geen nieuws in Eindhoven. Althans, dat viel op te maken uit de voorpagina van het Eindhovens Dagblad. Advies over groei Airport komt vandaag waarschijnlijk ook nog niet, luidde de bijna Speldiaanse kop. (Mogelijk lag de krant al bij de drukker toen het nieuws arriveerde dat Nijntje vast was komen te zitten in een tunnel in Helmond.)

Reageer op artikel:
Komkommerjournaal: de hittegolf, kaas in de koffer & geen nieuws in Eindhoven
Sluiten